Čulina: "Mi smo stvorili državu i imamo pravo iznijeti svoje primjedbe"

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Povodom gostovanja predsjednika Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, Đure Glogoškog, u Zadru članovi zadarske Udruge dragovoljaca i veterana održali su novinsku konferenciju.

Tema je bila javna tribina koja će se večeras održati u Hrvatskom narodnom kazalištu pod nazivom "100 posto za Hrvatsku", a na kojoj će se govoriti o novom Zakonu o braniteljima i razlozima njihova prosvjeda.

Iako je konferencija bila održana u jakom sastavu od čak osam članova zadarskih braniteljskih udruga, na njoj je rečena svega jedna rečenica, ona koordinatora Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Marka Čuline Maka:

- Kao koordinator pozivam sve branitelje i građane Zadra na tribinu, na ovaj način dajemo podršku prosvjedu stopostotnih ratnih invalida - kazao je Čulina.

Čulina se predstavio kao koordinator "Zdruga udruga", te smo ga upitalo zašto su naziv "zajednica" promijenili u "zdrug", obzirom da to pomalo podsjeća na ratnu brigadu.

- Većina je nas bila za naziv "zdrug", a ona će dobiti svoju formu i status - kaže Čulina o nedavno osnovanoj Zajednici udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Na pitanje koji je njihov cilj, posebice u situaciji kada udruge u našoj županiji već imaju Koordinaciju udruga, Čulina pojašnjava:

- Cilj je promicanje vrijednosti Domovinskog rata, moramo uvjeriti građane da od svih 500.000 branitelja nisu svi oni u mirovini, kako nas se ne bi gledalo krivo. Mi smo stvorili državu i imamo pravo iznijeti svoje primjedbe - napomenuo je Čulina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno