Mladi Zadrani uče prve korake na klizaljkama

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Klizalište u centru grada i ove godine je omogućilo zimske radosti zadarskoj djeci, pa je tako u ponedjeljak započeo i prvi tečaj škole klizanja koju vodi Patricia Clark, nekadašnja prvakinja hrvatske u brzom klizanju. Tečaj se održava u sklopu manifestacije Đir po gradu, a trajat će pet dana, od ponedjeljka do petka. Najviše polaznika očekuje se s početkom zimskih školskih praznika, kada će klinci imati dovoljno vremena za posjet klizalištu i uživanje na ledu, dok će njihovi roditelji u natkrivenom šatoru nadomak gradske rive moći isprobati kobasice i kuhano vino ili nešto drugo iz bogate ugostiteljske ponude.

- Imamo desetero djece na prvom tečaju škole klizanja, ali najveći interes je obično za vrijeme praznika. S obzirom da djeca sada imaju školu, vrijeme treninga stavili smo popodne, od 15 do 16 sati. Na blagajni uzimamo podatke i oformljavamo nove grupe te idemo sa školom tjedan kroz tjedan, kaže Ivan Musić, voditelj klizališta.

Prošle godine je klizalište tijekom rada imalo izrazito visoku posjećenost, a veliki broj malih Zadrana isprobalo je prve korake na ledu. Ovaj put neki od njih će krenuti i na napredni tečaj klizanja.

- Imamo osnovni i napredni tečaj, tako da je dosta djece koja su prošle godine završila osnovni, ove godine na naprednom tečaju. Većina njih dolazi i samo klizati. Škole se održavaju u kontinuitetu, jedna ili dvije grupe tjedno, ovisno o zainteresiranosti. Cijena za djecu je 150 kuna, a za odrasle 200 te nudimo i individualne sate s trenerom. Nakon škole organiziramo i natjecanje za polaznike, kazao je Musić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno