Financijski i radni plan usvojeni, ako vlast ne odluči drukčije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Usvojen je štedljiv plan prihoda i rashoda

Skupština Obrtničke komore Zadarske županije usvojila je, nakon kraće rasprave, Financijski plan i Program rada za iduću godinu.

Ni ovdje nije bilo moguće usvojiti ih bez spominjanja HDZ-a, SDP-a i Mosta, makar se nitko nije bavio politikom. Naime, i u ovim je postizbornim vremenima, kao jedna od točaka oko koje se "šetalo" na relacijama Most - HDZ, Most - SDP, bilo ukidanje obveznog članstva u Hrvatskoj gospodarskoj komori, kao i Hrvatskoj obrtničkoj komori. Članarina za obrtnika mjesečno iznosi pedesetak kuna, a članarine i prihodi već su skresani više puta i institucije troškovno svedene u sužene okvire. Mladen Malta i Stipe Knežević, a uključio se i dio drugih članova, istakli su i primjere zemalja koje su išle na takav korak pa se vraćale natrag u obvezno članstvo.

U takvim okolnostima usvojen je vrlo štedljiv plan prihoda i rashoda za iduću godinu od 1,2 milijuna kuna. Temeljem njega planirane su aktivnosti od Skupštine, Upravnog odbora, Nadzornog odbora do osnovnog djelovanja obrtnika - rada u njihovim strukovnim cehovima. Najsvježija su sjećanja s Kongresa ugostiteljskih i turističkih radnika HOK-a, kao iznimno uspješnog skupa uz uvažavanje od strane Vlade. Isto je to kazano i za primjer Susreta ribara. Ponukalo je to Tomislava Glavića iz Ceha poljoprivrede na pitanje zašto nema te razine susreta poljoprivrednika obrtnika. Odgovor treba tražiti na državnoj razini, no valja kazati da se ovakvi godišnji susreti, ipak održavaju samo za najzastupljenije obrtničke struke koje su se za to izborile. Vremena nisu sklona širenju, štoviše i susreti koji se održavaju dijelom se pokrivaju donacijama sponzora, obično tvrtki i institucija povezanih s obrtnicima.

Izvještajni godišnji susret Skupštine zakazan je za početak iduće godine, kada će se rezimirati aktivnosti. U najkraćem osvrtu članovi su istakli nuždu aktivnijeg odnosa sa članstvom. Poseban je osvrt napravljen na obrazovanje za obrtnička zanimanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno