Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Devarstirana imovina vrijedna je dva milijuna kuna

04.12.2017. 10:52
Devarstirana imovina vrijedna je dva milijuna kuna


Stečajni upravitelj Bagat Elektrokomerca Ante Poljak podnio je ovih dana Trgovačkom sudu u Zadru izvještaj o stanju stečajne mase u razdoblju od 22. kolovoza do 22. studenog. U njemu se navodi kako je, nakon zaključenja stečajnog postupka, vrijednost stečajne mase procijenjena po popisnom povjerenstvu te iznosi dva milijuna kuna, a odnosi se na sporne nekretnine u posjedu stečajnog dužnika.
– Radi se o uredu direktora površine 14 metara četvornih čija je vrijednost procijenjena na 70.000 kuna, potom radne prostorije površine 30 kvadrata vrijednosti 120.000 kuna, radne prostorije u upravnoj zgradi, povrsine 13 m2 vrijednosti 60.000 kuna, radionice s uredom površine 90 m2 vrijednosti 360.000 kuna, skladišta površine 113 m2 vrijednosti 460.000 kuna, skladišta površine 160 m2 vrijednosti 600.000 kuna, neizgrađenog zemljišta površine 350 m2 vrijednosti 330.000 kuna, stoji u Poljakovu izvještaju te se dodaje kako su nekretnine procijenjene u postupku pretvorbe Bagat – Elektrokomerca kao vrijednost temeljnog kapitala.
– O vlasništvu se vodio postupak pred Općinskim sudom u Zadru koji je riješen u korist Bagat – Elektrokomerca, a u tijeku je žalbeni postupak pred Županijskim sudom u Zadru. Druga tvrtka, Bagat precizna mehanika, bez ovlaštenja je prodala Metal kabelu d.o.o Zadar nekretnine koje su prilikom pretvorbe i privatizacije pripale Bagat Elektrokomercu, a Metal kabel dalje trećem poduzeću. Imajući u vidu tijek postupka, a posebno činjenicu kako je imovina prilikom pretvorbe i privatizacije prešla u vlasništvo Bagat Elektrokomerca d.d., treba očekivati da će ishod postupka biti pozitivan, posebno kada su u pitanju zgrade (građevinski objekti), navodi Poljak koji kaže kako su svi poslovni prostori devastirani.
– Ostali su goli zidovi, dok su kancelarija direktora površine 11,60 m2, koja je bila u sastavu portirinice i dio skladišta porušeni prilikom radova na uređenju zemljišta za buduću stambenu izgradnju. O tome je obaviještena policija, koja je izvršila uvid i sačinila zapisnik. Sva imovina dužnika knjižena je kao sporna, stoji u izvještaju te se dodaje kako je sudu dostavljen prijedlog za imenovanje sudskog vještaka radi procjene vrijednosti imovine.