Eta Pavić imala je 15 direktora, a posljednji joj priredio proslavu

Slika korisnika valentinam
Mirovina nakon gotovo pola stoljeća u Vodovodu
U Vodovod sam se zaposlila 1969. s nepunih 17 godina, odmah po završetku stenografskog tečaja i cijeli radni vijek radila u administraciji, kaže friška umirovljenica Eta, dirnuta oproštajnim domjenkom, darovima i lijepim riječima
Velimir BRKIĆ
Eta Pavić odlazi iz Vodovoda puna lijepih emocija

Eta Pavić u zadarskom Vodovodu je neprekidno radila gotovo pola stoljeća, u više nego zasluženu mirovinu je otišla s nevjerojatnih 48 godina, sedam mjeseci i šest dana radnog staža.

- U Vodovod sam se zaposlila 1969. s nepunih 17 godina, odmah po završetku stenografskog tečaja i cijeli radni vijek radila u administraciji, kaže friška umirovljenica Eta koja je u mirovinu otišla sa 65 godina.

Udruga dragovoljaca narodne zaštite Domovinskog rata za dragovoljnost, nesebičnost, odlučnost i hrabrost dodijelila joj je "Vitešku povelju" u rujnu 2004. u Zagrebu.

U Vodovodu više nego doma

Eta je posao je radila marljivo i s ljubavlju, na pisaćem stroju i poslije na kompjutoru otkucala je na desetine milijuna listova, i više. Teško je izračunati.

- Svi mi govore da sam bila više u Vodovodu nego doma, međutim kad je trebalo završiti posao na sat se nije ni gledalo, kaže Eta Pavić rođena Bajlo.

Kad je zatrebalo radila je od jutra do sutra, posljednji radni dan radila je do otkucaja 16 sati, ni sekundu prije. Zadnjih 29 godina nije bila na bolovanju.

U priči iz Etinog života na Putu Vukića od treće godine života, posljednje 33 godine u stanu na Putu Petrića, doznajemo o upoznavanju sa suprugom Rinaldom Rinom prije 47 godina, o 42 godine braka, suprugu na ratištu, dvojici sinova, o unučadi, o preranom suprugovom odlasku u mirovinu iz Elke, još prije 18 godina.

Junakinja našeg teksta imala je 15 direktora (Konstantin Jurjević, Jakov Grbić, Drago Strenja, Josip Penjalov, Vukašin Grčić, Zoran Komazec, Ante Kale, Zdravko Šrajber, Jere Pavičić, Ante Kale, Dragan Morović, Ante Kale, Darko Kasap, Hrvoje Patrk, Tomislav Matek), a na kraju joj je posljednji priredio veličanstvenu proslavu.

- Ništa ne sluteći kolegica Dora i šefica Ana su mi rekle da me direktor Matek zove u ured, a u direktorovom uredu me dočekalo veliko iznenađenje. Pun stol hrane, kolača i pića, pljesak kolega, riječi podrške i zahvale. Nemam riječi. Nisam mogla zaustaviti suze radosnice, priča dirnuto Eta.

Čovik i pol

Osim bogatog oproštajnog domjenka, buketa cvijeća i čestitke s potpisima, Eta je na odlasku dobila i novi električni bicikl.

- Direktor Tomislav Matek je i čovik i pol, znalac, mudar i nadasve emotivac, dobar i sposoban, puna je hvale Eta.

Dok nije otišla u mirovinu, na posao je išla s kolegicom Veselom Duka iz Kožina.

- Umjesto da ja nju čekam dok stigne iz Kožina ona me je strpljivo čekala u automobilu povrh Put Petrića. Zadnjih šest godina na posao sam dolazila na biciklu. Ako nisam stajala, s Put Petrića do Vodovoda mi je trebalo točno 12 minuta. Naravno i kad policajac nije bio kod zadarskog mosta, iskreno će Eta.

Na kraju su došli i stihovi koje je napisala kolegica Ilenia Knežević.

- Tko bi očekivao da će netko o meni uopće toliko lijepih riječi napisati, zapitala se umirovlejnica Eta Pavić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)