Pozdravu Suncu ostaju četiri milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Poništena odluka o izvođaču radova
Iznos od četiri milijuna kuna rezerviran za obnovu, modernizaciju i nadogradnju instalacije Pozdrav Suncu rebalansom proračuna bit će prebačen u 2018. za istu svrhu, kazao je Mijolović
Hoće li ova turistima atraktivna instalacija zablistati do turističke sezone?

Iznos od četiri milijuna kuna koji je bio rezerviran za obnovu, modernizaciju i nadogradnju instalacije Pozdrav Suncu rebalansom proračuna koji će biti predložen Gradskom vijeću idući tjedan bit će prebačen u 2018. za istu svrhu, budući da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku o odabiru izvođača za te radove. Izjavio je to pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika.

Odluku o poništenju natječaja donijelo je ocjenjivačko povjerenstvo gradske tvrtke Inovativni Zadar koja je provodila postupak javne nabave. Na taj su natječaj, kako je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izvijestio Alan Kociprer, stigle dvije ponude s ponudama koje su se razlikovale u svega 27 tisuća kuna. Izabrana je zadarska tvrtka Tiristor u vlasništvu Mladena Končurata s većom ponudom jer je ona tvrtke Dekor tvornica rasvjete iz Zaboka ocijenjena kao nevaljala. To im se nije svidjelo pa su uložili žalbu Državnoj komisiji na provedbu postupka, među ostalim i na razlog odbijanja njihove ponude obrazložen neispunjavanjem zahtjeva vezanih za predmet nabave i tehničke sposobnosti. Iako su utvrđene određene nepravilnosti u provedbi postupka javne nabave, Državna komisija je Inovativnom Zadaru dala za pravo za ocjenjivanje ponude iz Zaboka nevaljalom.

Državna komisija stoga je poništila odluku Inovativnog Zadra te im naložila da tvrtki iz Zaboka namire trošak žalbenog postupka u visini od 25 tisuća kuna te da ponove natječaj ili pokrenu upravni spor. U ovom drugom slučaju to bi značilo da ta turistima atraktivna instalacija neće biti u funkciji do nadolazeće turističke sezone.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno