PROSINAC U PREKU Otvorena izložba preških slikara amatera

Slika korisnika valentinam
Slikajući, u sebi sačuvali "zrno djeteta"
Dugogodišnje bavljenje likovnom umjetnošću osmero autora predstavilo je na 32 slike različitih motiva i tehnika
Andrina LUIĆ
Otvaranjem izložbe počeo predbožićni program "Prosinac u Preku"

Otvaranjem izložbe osmero preških slikara amatera, polaznika tečaja slikarstva Tomislava Košte, u petak navečer u POU Domu na žalu počeo je predbožićni program "Prosinac u Općini Preko".

Dugogodišnje bavljenje likovnom umjetnošću osmero autora predstavilo je na 32 slike različitih motiva i tehnika. Mercedes Ceda Barić, Sonja Kačan, Evelin Dorkin Gregov, Goran Kovačić, Marlen Valčić, Zlata Mašina, Katarina Kraljev i Marina Višić čine jezgro, kako je kazao Tomislav Košta, grupe preških umjetnika koji od 2010. godine pohađaju tečaj slikarstva. Najprije u Domu na žalu, da bi se kasnije svi preselili u Koštin atelje ili, pak, u kreativnu samoću svojih prostora.

- Hvala vam na upornosti i hvala što ste u sebi sačuvali zrno djeteta. Nadam se da ćemo biti i dalje uporni i da će ovakve izložbe postati tradicija. Inspiraciju čovjek nalazi tamo gdje živi, i to je logično. Ne treba se truditi biti netko drugi nego slijediti svoje snove i porive. A i pojam amaterizma treba shvatiti uvjetno jer ni moje ni vaše slike nikada neće završiti u Louvreu. Vama je slikanje hobi, meni je posao. I dok vas to ispunjava i čini sretnima, uživajte, rekao je otvarajući izložbu Tomislav Košta. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno