Zadar postao poželjan za život osoba s invaliditetom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U Arsenalu obilježen Međunarodni dan invalida
Ovo je i prigoda da se zahvalimo svima koji pomažu da osobe s invaliditetom imaju što kvalitetniji život, među kojima su uz Grad i Županju i PU zadarska. U Zadru je riješeno oko 90 posto arhitektonskih barijera, a zadovoljni smo i s brojem parkirnih mjesta za invalide, naveo je Kasipović
Na prigodnom okupljanju osoba s invaliditetom moglo se čuti kako imaju potporu Grada i Županije

U prostorijama Arsenala za članove Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije upriličeno je već tradicionalno prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji je obilježen protekle nedjelje, 3. prosinca. Obraćajući se velikom broju okupljenih članova udruge, predstavnicima Grada Zadra, Zadarske županije, MUP-a, te ostalima koji su se odazvali ovom prigodnom okupljanju, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Jozo Kasipović istaknuo kako je Zadar postao poželjno mjesto za život osoba s invaliditetom, posebno kad je riječ o pomoći koju Udruga dobiva od Zadarske županije i Grada Zadra.

- Ovo je i prigoda da se zahvalimo svima koji pomažu da osobe s invaliditetom imaju što kvalitetniji život, među kojima su uz Grad i Županju i PU zadarska. U Zadru je riješeno oko 90 posto arhitektonskih barijera, a zadovoljni smo i s brojem parkirnih mjesta za invalide, naveo je Kasipović, dodajući kako još ima mnogo problema za riješiti, a posebno tamo gdje je potrebna pomoć Vlade odnosno državnih institucija.

Članovima Udruge obratio se i zadarski župan Božidar Longin koji je istaknuo da je, unatoč mnogim pozitivnim pomacima, svjestan kako iz perspektive osobe s invaliditetom pomoć nije dovoljna.

- Ipak, na razini države stvaraju se uvjeti za bolji život osoba s invaliditetom, ali trebamo se svi dodatno angažirati da se učini još više, a posebno na uključivanje u tržište rada kako bi se osobe s invaliditetom, uz osiguranje egzistencije, osjećale samopouzdano, korisno i vrijedno, kazao je župan Longin, te naglasio kako je Županija zaposlila nekoliko osoba s invaliditetom koji vrlo uspješno obavljaju svoj posao. Županija će, obećao je Longin, i nadalje pomagati udruge koje okupljaju osobe s invaliditetom, izražavajući nadu kako će u budućnosti ta pomoć biti još bolja. Župan Longin je ujedno članovima Udruge, koja broji 905 članova, čestitao Međunarodni dan invalida, te im zaželio svako dobro povodom predstojećih blagdana.

U ime zadarskoga gradonačelnika Branka Dukića, koji je bio spriječen u dolasku, nazočnima se obratio pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut.

- Grad Zadar napravio je bitne korake u pomaganju osobama s invaliditetom, no to još uvijek nije dovoljno. Još uvijek postoje fizičke prepreke koje osobama s invaliditetom onemogućavaju ulazak u neke gradske ustanove, a treba raditi i na njihovu zapošljavanju, kazao je Pešut i najavio kako će Grad Zadar uskoro kupiti novo kombi vozilo za besplatan prijevoz invalidnih osoba, a zadržat će i staro.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)