BIOGRADSKI ADVENT "Božić u mome mistu" 15. i 22. prosinca

Slika korisnika mkvanja
Sajmovi u čarobnoj scenografiji gradskog Parka
Manifestacija koja se održava pod nazivom "Božić u mome mistu" u dvije subote za redom, 15. i 22. prosinca, započet će već u jutarnjim satima gdje će od 10 sati biti program namijenjen isključivo najmlađima, a od 18 sati kreće zabavni i sajamski program, otkriva Paula Rogić ističući kako Grad i Turistička zajednica ulažu dosta truda i novca u dodatne sadržaje
Velimir BRKIĆ
Za djecu se priprema puno zabavnog programa

U Biogradu na Moru u tijeku su završne pripreme za tradicionalni Božićni sajam koji se u desetogodišnjoj tradiciji održava tijekom došašća ili adventa, u čarobnoj scenografiji centralnog gradskog  Parka kod autobusne stanice i crkve sv. Roka.

- U blagdanskom prosincu duh Božića u centar Biograda pod nazivom  "Božić u mome mistu" donijet će dva božićna sajma, 15. prosinca i 22.  prosinca, najavljuje Paula Rogić iz biogradske Turističke zajednice.

Tradicionalne igre i ples

Znatne su to promjene, jer protekle godine je bilo čak pet Božićnih  sajmova i druga po redu Božićna večer klapa, a na obližnjem Trgu dr.  Franje Tuđmana zapaljena je i prva adventska svijeća.

- Manifestacija koja se održava pod nazivom "Božić u mome mistu" u  dvije subote za redom, 15. i 22. prosinca, započet će već u jutarnjim satima gdje će od 10 sati biti program namijenjen isključivo najmlađima, a  od 18 sati kreće zabavni i sajamski program, otkriva Paula Rogić ističući  kako Grad i Turistička zajednica ulažu dosta truda i novaca u dodatne  sadržaje. 

Neizostavni dio biogradske zimske blagdanske priče je zasigurno i  Božićni sajam, mjesto susreta, darivanja, kupovanja i zabave. To je središnje mjesto događanja u prosincu sa spektakularnom završnicom, već  tradicionalnim dočekom Nove godine u gradskom Parku.

- I ove godine Grad Biograd i gradska Turistička zajednica su pripremili bogati zabavni program. Prve subote održavanja sajma, 15. prosinca, u  jutarnjem programu djeca će uživati u tradicionalnim igrama u kojima  će i sama moći sudjelovati kao što su, skakanje u vrećama, nošenje kuglice u žlici, limbo, vrući krumpir i slično, govori Rogić.

Plesna skupina Zazu Show Dance imat će svoj nastup, djecu će posjetiti i ekipa iz Snježnog kraljevstva, a Elsa i Ana zainteresiranoj djeci radit  će face painting (bojanje lica).

Čitanje božićnih priča, poni u Parku...

- Gradska knjižnica Biograd ove godine pridružila se programu  Božićnog sajma pa će tako u jutarnjem terminu djelatnice knjižnice djeci na sajmu čitati božićne priče, a u večernjem terminu na štandu će  prodavati knjige po jako niskim cijenama, navodi Rogić.

Od 18 sati kreće sajamski i zabavni program kada sve nazočne zabavlja  Rockatansky Band iz Zadra.

- Subotu pred sam Božić, 22. prosinca, ponavljamo jutarnji dječji program na kojem će nas ovaj put posjetiti Mickey i Minnie Mouse, a u  večernjem terminu na sajamskom dijelu nastupa grupa Zaratino, kaže  Rogić.

Na manifestaciji će sudjelovati mnogi domaći izlagači s raznovrsnom  autohtonom ponudom, božićnim ukrasima, ukusnim kolačima, kuhanim vinom i rum punčom, kobasicama u pecivu, bakalarom i drugim.

- I ove godine će u Parku biti i poni kojeg će djeca moći jahati ili se slikati s njim. Svoj dolazak na sajam najavili su Djeda Mrazovi i Tete Mrazice, a za djecu su pripremljena i mnoga iznenađenja, priča Rogić.

Na svakom od sajmova u sklopu zabavnog programa nastupat će djeca dječjeg vrtića i osnovne škole te biogradske mažoretkinje i članovi  društva Naša djeca.

- Dolazak na sajam ne košta ništa, betlehemski ugođaj, omamljujući  mirisi jela i primamljujući zvuci žive glazbe te bogat program dobar su  poziv za dolazak na Božićni sajam, zaključuje Ivana Kulaš, direktorica  Turističke zajednice.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno