Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

OSTAO BEZ SMJEŠTAJA Nepoznati zaraženi muškarac došetao do policije u Zadru

04.12.2020. 21:08


Pred policijsku postaju u Zadru u četvrtak poslijepodne došao je jedan muškarac koji je prisutnim policajcima rekao kako je pozitivan na covid-19 te da u ovom trenutku nema smještaj.
Govoreći o ovom događaju načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić kazao je kako su ga tog popodneva nazvali iz policije odmah nakon što se taj muškarac pojavio pred njihovom zgradom.
– Stožer je u takvim situacijama obvezan reagirati te smo zbrinuli tog muškarca. Podsjetio bih da smo preko ljeta na sličan način zbrinuli određen broj zaraženih stranih državljana jer neprihvatljivo je da takva osoba uokolo šeta i širi zarazu ili da je u takvom stanju pustimo da uđe u avion. Ovaj muškarac je smješten u karantenu te trenutačno ima blage simptome zaraze. Ukoliko se simptomi pojačaju naravno da ćemo ga prebaciti u bolnicu, rekao je Babić dodajući kako trenutačno imaju oko 1700 aktivnih slučajeva u Zadarskoj županiji te da je situacija ozbiljna.
Policija još istražuje razloge zbog kojih je muškarac, koji već određeno vrijeme živi u Zadru zbog posla, ostao bez smještaja. Nagađa se kako su ovog muškarca sustanari iz zajedničkog životnog prostora izbacili u trenutku kad je počeo pokazivati simptome zaraze, ali takva informacija nije službeno potvrđena.
Inače, diljem Hrvatske zadnjih su dana zaredali slučajevi da osobe zaražene covidom-19 krše mjere izolacije i dolaze na javna mjesta. Tako je u srijedu na mjesto prometne nesreće u Črncu Rugvičkomu u okolici Zagreba stigao 44-godišnjak zaražen koronavirusom, a razlog dolaska je što je u toj nesreći sudjelovao njegov poslovni kolega.
Zagrebačka policija provest će nad njim kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Budući da s niti jednom od prisutnih osoba nije bio u bliskom kontatku, upućen je na svoju adresu stanovanja.
Zagrebačka policija provest će kriminalističko istraživanje i nad 56-godišnjakom koji je u ponedjeljak u stanici za tehnički pregled u Svetom Ivanu Zelini, unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije, pokušao registrirati traktor.
Policija je precizirala da su zaposlenice prilikom započetkog postupka registracije utvrdile da 56-godišnjak ima izrečenu mjeru samoizolacije koja je aktivna unazad nekoliko dana zbog njegovog pozitivnog rezultata na koronavirus.
Zaposlenice stanice su o svemu obavijestile policiju dok je 56-godišnjak otišao kući te će se nad njim, nakon izlječenja, provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.