Istraga još traje

Slika korisnika admin
menza_djacki
Ivan JAMIČIĆ
Isti dobavljač hrane voćem i povrćem opskrbljivao je Đački dom i hotel Kolovare

Nakon dovršene istrage istražnog suca Županijskog suda u Zadru u slučaju protiv Mile Ivkovića, kojeg se tereti da je da je počinio više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru odlučilo je slučaj vratiti na dopunu istrage.

Podsjetimo, Ivkovića se tereti da je kao odgovorna osoba temeljem plana nabave za 2008. godinu proveo postupak nabave roba i usluga suprotno Zakonu o javnoj nabavi, oštetivši time Đački dom za oko 330.000 kuna te da je nerealnim smanjivanjem planiranih količina robe za 2009. godinu izbjegao postupak javne nabave. Protiv njega je zbog toga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti.

Inače, riječ je o slučaju na koji je u ljeto prošle godine upozoravala i Vesna Balenović, predsjednica Udruge "Zviždač". Kuhar Boris Franić je tada na konferenciji za novinare progovorio o izvanrednom otkazu koji je dobio, kako on smatra, nezakonito. Franić je na konferenciji za novinare istaknuo da je isti dobavljač hrane voćem i povrćem opskrbljivao Đački dom i hotel Kolovare. No Đački dom je dobavljača tih namirnica plaćao po višestruko višim cijenama nego hotel, a slično je bilo i s nabavom mesa. Na taj način, upozorio je tada Franić, Ivković je sebi i fantomskom dobavljaču priskrbio nezakonitu dobit.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno