Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dok čeka suđenje zbog odavanja službene tajne, referentica dobila policijske ovlasti

04.01.2012. 23:00
Dok čeka suđenje zbog odavanja službene tajne, referentica dobila policijske ovlasti


Općinsko državno odvjetništvo pred Općinskim je sudom u Zadru 20. travnja 2010. godine zbog odavanja službene tajne podnijelo optužni prijedlog protiv I.Š., zaposlenice u PU zadarskoj, a upravo ta službenica ovih je dana unaprijeđena tako što je dobila policijske ovlasti


Iako je prošle godine prijavljena zbog kaznenog djela odavanja službene tajne, zaposlenica u PU zadarskoj na poslovima analitike I.Š., ovih je dana od načelnika Darka Cara dobila policijske ovlasti, zadužila oružje i policijsku značku. U neko dogledno vrijeme s takvim referencama ista može biti raspoređena na neku od rukovodećih pozicija, pa smo na adresi njezina poslodavca zatražili odgovor temeljem kojih zasluga je spomenuta unaprijeđena. Iz odgovora koji je uslijedio proizlazi, međutim, kako javnost, o čijoj “glavi” će imenovana “raditi”, nema pravo to znati.
– Podaci iz osobnih dosjea pojedinih policijskih službenika predstavljaju službenu tajnu i nisu i ne mogu biti javno dostupni. Postupak dobivanja ovlaštenja detaljno je reguliran zakonom i podzakonskim aktima, a ovlaštenje može dobiti osoba koja udovoljava zakonskim pretpostavkama – stoji u odgovoru koji potpisuje glasnogovornik PU Elis Žodan uz dodatak kako se za informaciju o ishodu kaznenog postupka protiv spomenute službenice moramo obratiti nadležnom državnom odvjetništvu kod kojeg se postupak i vodi. A u ODO-u kažu kako je njihov dio posla okončan još 20. travnja 2010. godine kada su “pred Općinskim sudom u Zadru podnijeli optužni prijedlog protiv hrvatske državljanke I.Š. zbog kaznenog djela iz čl. 351. st. 1. Kaznenog zakona”. Napomenuli su kako predmet čeka zakazivanje glavne rasprave pred navedenim sudom, a kako smo doznali, postupak za koji još uvijek nije zakazana glavna rasprava, vodit će se pred sutkinjom Anom Brkić.