Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Policija razotkrila dvojicu višestrukih provalnika iz BiH

04.01.2012. 23:00
Policija razotkrila dvojicu višestrukih provalnika iz BiH


Zbog više kaznenih djela provala i krađa koje su tijekom prošle godine počinili na području pod nadležnošću PU zadarske, jučer su kazneno prijavljena dvojica bosanskih državljana u dobi od 27 i 42 godine.
Sumnjiči ih se da su potkraj 2010. godine u Posedarju provalili u kuću u vlasništvu 66-godišnjaka iz koje su ukrali bankovne kartice s kojima su potom na bankomatima podigli oko 12.000 kuna.
– Također ih se sumnjiči da su početkom kolovoza prošle godine u Sukošanu iz apartmana koji su koristili češki turisti ukrali novac, kamere i mobitele u vrijednosti od oko 15.000 kuna, a nekoliko dana kasnije još su i s plaže u Vinjercu ukrali mobitel i novčanik u vlasništvu 40-godišnjaka iz Zagreba – izvijestili su iz PU zadarske koja osim navedenog dvojac sumnjiči i za krađu na predjelu Karme u Zadru gdje su u početkom kolovoza 32-godišnjem državljaninu Italije ukrali ruksak s novcem, dokumentima, mobitelom i dva fotoaparata, u vrijednosti od oko 4.000 kuna. Protiv njih je podnesena kaznena prijava.
Iz MO Zaglav ukradeni piće i hrana
Nepoznati drznik provalio je u nedjelju u ranim jutarnjim satima u prostorije Mjesnog odbora u Zaglavu na Dugom otoku. Provalnik je ukrao razne sokove, alkoholna pića i hranu u vrijednosti od oko 350 kuna. Slijedi kaznena prijava.
Iz dvorišta kuće lopov ukrao dvije kamenice i kameni mlin
Policija traga za računalom vrijednim tri tisuće kuna koje je iz obiteljske kuće 34-godišnjaka na Putu Bokanjca u utorak u poslijepodnevnim satima ukrao još uvijek nepoznati kradljivac, a traga se i za dvjema kamenicama i kamenim mlinom kojeg je, također, nepoznati lopov odnio iz dvorišta obiteljske kuće 58-godišnje mještanke Velog rata na Dugom otoku. Vlasnica je policiji krađu, za koju se sumnja da je počinjena u zadnjem tjednu 2011. godine, prijavila u utorak, a šteta je procijenjena oko četiri tisuće kuna.
Pijan, bez vozačke i kacige prošao neregistriranim mopedom kroz crveno
Zbog čak pet prekršaja u prometu policija je u petak, 30. prosinca oko 22.45 sati zaustavila i kaznila 19-godišnjeg Zadranina. Mladić je naime, na Jadranskoj cesti na svom mopedu bez kacige na glavi prošao raskrižjem dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a kada su ga policajci zaustavili otkrili su još i da nema položen vozački ispit, da mu moped nije registriran te je još i napuhao 1,44 promila. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim “nestašnog” mopedista, policajci su tijekom akcije Vikend kontrolirali ukupno 403 vozila i vozača, a poduzeli su 112 represivnih mjera.
Alkotestirano je 108 vozača, od čega su njih trojica bila pod utjecajem alkohola, pet ih je uhvaćeno bez položenog vozačkog ispita, devet u vozilima bez tehničkog pregleda i registracije, a jedan u vozilu bez osiguranja.
Čak deset vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 34 su zatečena u nepoštivanju prometnog znaka, a jedan je vozač upravljao vozilom za vrijeme sudske zabrane. Iz prometa je u tom vremenu isključeno osam vozača i devet vozila, a tijekom istog vremena evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala.