Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

S kandidatima pred Komadinu ili novi natječaj?

04.01.2012. 23:00
S kandidatima pred Komadinu ili novi natječaj?


Kolega nije siguran hoće li izbor Burićeva nasljednika biti riješen ovim natječajem, ili će voljom ministra Komadine uslijediti novo Upravno vijeće i novi natječaj


Na natječaj za popunu posla (dužnosti) ravnatelja Lučke uprave Zadar javile su se četiri osobe, ali Upravno vijeće nije se o njima još izjasnilo, niti do tada želi objaviti njihova imena, najkraće nam je kazao dr. Živko Kolega, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar.
Cijeli je posao pokrenut kada je sadašnji ravnatelj Ivica Burić priopćio da zbog osobnih razloga i ispunjenja uvjeta namjerava u – mirovinu.
– Naša je želja i nada bila da će ostati do dovršetka megaprojekta Gaženice, što je kraj 2013. godine, ali je to stvar njegovih prilika i odluke. Mogli smo čekati znajući da s izborima dolazi i nova situacija, a da ravnatelja i kada ga Upravno vijeće predloži – imenuje odnosno u konačnici o njemu odlučuje ministar pomorstva, prometa i infrastrukture. No, nismo željeli imati prazni hod niti ga smijemo imati u ovom projektu. Mislim da time dajemo do znanja koliko je ovaj projekt značajan za Zadar i Hrvatsku. A dijelom je odgovornost povjerena i nama. Dakle, namjera nam je bila provesti natječaj i s potencijalnim kandidatima upoznati ministarstvo, jer ministar Komadina je taj koji potvrđuje izbor. Znamo da provedbom izbora prestaje i naš mandat u Upravnom vijeću i slijedi promjena. Za sada smo otvorili dostavljene dokumente, mogu potvrditi da su četiri kandidata. Imena ne bi iznosili jer smo dogovorili naći se u ponedjeljak i razmotriti elaborate. Svaki je kandidat dostavio svoje viđenje razvoja Lučke uprave, odnosno svog posla u iduće četiri godine, kazao nam je Kolega.
 Kolega nije siguran hoće li izbor Burićeva nasljednika biti riješen ovim natječajem, ili će voljom ministra Komadine uslijediti novo Upravno vijeće i novi natječaj. Ivica Burić, ne komentirajući proceduru, kazao nam je kako smatra svojom obvezom prenijeti ministru Komadini stanje s lukom:
– Najvažnije je Gaženicu dovršiti, a svaki dan kašnjenja može imati vrlo velike negativne posljedice, kazao nam je Burić.
Projekt Gaženice, iako ga provodi Lučka uprava Zadar, državni je projekt, a država je i jamac za 220 milijuna eura kredita. Osim toga kako tadašnja Vlada nije u kredite ušla računajući na PDV, a koji se mora plaćati od države, očekuje se da u iduća dva proračuna osigura pripadajući udio PDV-a za vrijednost radova. U principu radi se o tome da država prebaci novac iz svoje “blagajne” Lučkoj upravi koja ga vrati u državnu blagajnu pa ne bi trebalo biti problema.