Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dvorski: Kovačević i ja nismo kandidati za zamjenike

Autor: Nives Rogoznica

04.01.2013. 23:00
Dvorski: Kovačević i ja nismo kandidati za zamjenike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Uopće se nismo dogovorili, pa onda ne možemo niti imati kandidate. Ne kažem da se nećemo dogovoriti, razgovori traju, i s HDZ-om, i s drugima, kazao je Dvorski


Informaciju koja je od neimenovanog izvora stigla zadarskim redakcijama, a prema kojoj su HDZ i HSP „Dr. Ante Starčević” dogovorili koaliciju za Grad Zadar i Zadarsku županiju unutar koje bi Rudolf Dvorski,  dopredsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević”, bio kandidat za zamjenika gradonačelnika, a vijećnik u Županijskoj skupštini Vladimir Kovačević za zamjenika župana, podjednako opovrgavaju u HSP-u „Dr. Ante Starčević”, kao i u HDZ-u.
– To  nije točno. Uopće se nismo dogovorili, pa onda ne možemo niti imati kandidate. Ne kažem da se nećemo dogovoriti, razgovori traju, i s HDZ-om, i s drugima, kazao je Dvorski, navodeći kako ova stranka na gradskoj i županijskoj razini još nije donijela odluku o  ulasku u koaliciju.
Na upit jesu li on i Kovačević osobe koje pregovaraju za kandidaturu na ove dužnosti, Dvorski je odgovorio kako će s imenima kandidata stranka izići najkasnije do 15. veljače, te kako je stranka za sad odlučila samo o tome tko bi bili njezini kandidati ukoliko na izbore iziđe samostalno, ali ne i ukoliko iziđe u koaliciji. Dvorski dodaje kako u ovoj stanci ne žele izlaziti u javnost s imenima tih osoba kako ne bi u trenutku eventualnog koalicijskog dogovora bili u poziciji obrazlaganja zbog čega netko više nije kandidat primjerice za  gradonačelnika, nego za njegova zamjenika.
– Uostalom, koalicija ne znači da mi ne možemo imati i kandidata za gradonačelnika ili župana. To ovisi o tome s kim bismo ušli u koaliciju. Kad jednom u javnost iziđemo s imenima kandidata, onda je to gotova stvar i više nema promjena, zaključio je Dvorski.


 VRANČIĆ: HDZ ĆE OKUPITI NEKOLIKO STRANAKA




– U tijeku su razgovori s HSP-om „Dr. Ante Starčević” i s drugim potencijalnim partnerima. HDZ će okupiti nekoliko stranaka, to je gotovo izvjesno, ali treba vremena, rekao je predsjednik zadarskog HDZ-a Zvonimir  Vrančić koji nije želio precizirati s kojim se strankama još pregovara, no dodao je kako će se s konkretnijim informacijama u javnost izići za oko mjesec dana.