Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Luka Bujas preuzeo Križevce

Autor: Roman Morović

04.01.2013. 23:00
Luka Bujas preuzeo Križevce


Posljednja tri mjeseca Bujas je radio kao trener u križevačkom omladinskom pogonu


Luka Bujas novi je trener prvoligaša Križevaca. Kako klub nije uspio pronaći zajednički jezik za nastavak suradnje s dosadašnjim trenerom Marinom Zirdumom, odlučio je ukazati povjerenje 26-godišnjem zadarskom stručnjaku, koji je posljednja tri mjeseca radio kao trener u križevačkom omladinskom pogonu. U tom je razdoblju ubilježio izvrsne rezultate, čime je zaslužio povjerenje čelnika kluba.
– Moram priznati da sam ugodno iznenađen i počašćen što sam postao trener prve momčadi. Prije tri mjeseca dobio sam priliku raditi s mladima, a već sada preuzimam seniore, što je veliko priznanje i odgovornost. Zahvaljujem se ljudima koji su mi ukazali povjerenje i dat ću sve od sebe da ga opravdam. Čeka nas težak posao, a osnovni klupski cilj je osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Svaka utakmica je vrlo važna, a pred nama je serija od četiri dvoboja s izravnim konkurentima, Alkarom, Dubrovnikom i Osječkim sokolom kod kuće, te u međuvremenu gostujemo u Zaboku. U zimskom prijelaznom roku se nismo pojačavali, ali vjerujem da imamo momčad koja, uz kvalitetan rad, može izboriti ostanak u A-1 ligi – rekao je Bujas.
Nakon prvih devet kola, Križevci su na osmom mjestu s omjerom 4-5, no isto toliko imaju i peti Zabok, te Darda i Đuro Đaković. Alkar ima pobjedu više (5-4), dok su na začelju Osječki sokol (2-7) i Dubrovnik (1-8). Zanimljivo, Bujas je četvrti zadarski trener u A-1 ligi ove sezone. Danijel Jusup vodi Zagreb, Hrvoje Vlašić Jolly, a Neven Plantak Đuru Đakovića iz Slavonskog Broda.