Prijave za Šokolijadu do 10. siječnja

Slika korisnika admin
Autor: 
sokolijada
Ninski šokol postao je brend i izvan Nina

Turistička zajednica Grada Nina poziva sve zainteresirane natjecatelje koji žele sudjelovati na ovogodišnjoj Šokolijadi da do 10. siječnja. Šokolijada će se ove godine održati 16. i 17. srpnja, a TZ tradicionalno priprema meso potrebno za sudjelovanje u natjecanju.

Cilj ove manifestacije je razvoj jedinstvene gastronomske manifestacije u Zadarskoj regiji, razvoj branda na polju gastronomije, poticanje proizvodnje šokola kod mladih stanovnika ninskog kraja i na širem zadarskom području, ali i ponuda šokola na jelovnicima ninskih restorana, prepoznatljivost delicije u Hrvatskoj i povećana potražnja šokola na turističkom tržištu.

Ninski šokol je postao gastronomski brend zadarske regije, a prepoznat je kao iznimno vrijedna delicija na tlu Hrvatske. U 2014. godini Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su Šokolijadi nagradu Simply the best sa zlatnim znakom za očuvanje i spas tradicije pripreme ninskog šokola i kreativan razvoj gastronomske turističke ponude. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno