Zadrani na putovanje, psi na čuvanje

Slika korisnika valentinam
Doba godišnjih odmora i skijanja
Maxovi su vlasnici na putovanju te su ga ostavili na šest dana. On je trenutno u našem domu, spava na kauču ili na krevetu, a danas je došao sa mnom na posao. Sutra očekujemo još dva psa koja bi trebala doći na čuvanje - jednog boksera i jednu biglicu, tako da ćemo imati veselo društvo, rekla je Denisa Colić
Zvonko KUCELIN
U salonu se radilo punom parom, na tri stola stajale su zadovoljne mušterije

Zadrani koji ovih dana odlaze na putovanja ili skijanje, a imaju kućne ljubimce, više ne trebaju brinuti kome će ih ostaviti jer već neko vrijeme u Zadru na nekoliko mjesta nude uslugu čuvanja kućnih ljubimaca.

Bilo da se radi o psu ili maci, moguće ih je ostaviti u provjerenim i sigurnim rukama te bez brige otići na put. U Zadru se na nekoliko adresa može ostaviti ljubimce, a mi smo jučer bili kod gospođe Denise Colić, koja uz uslugu čuvanja psa ima i pravi frizeraj za pse. U salonu se radilo punom parom, na tri stola su stajale zadovoljne mušterije i čekale na šišanje, trimanje te feniranje kako bi novu godinu započeli mirisni i uredne frizure. Onima na frizuri društvo je pravio mali jorkširski terijer Max koji je na čuvanju, a Denisa ga je povela sa sobom na posao, kako ne bi bio sam kod kuće.

- Maxovi su vlasnici na putovanju te su ga ostavili na šest dana. On je trenutno u našem domu, spava na kauču ili na krevetu, a danas je došao sa mnom na posao. Sutra očekujemo još dva psa koja bi trebala doći na čuvanje - jednog boksera i jednu biglicu, tako da ćemo imati veselo društvo, rekla je Denisa Colić dodavši kako sama ima još dva psa, tako da je kuća uvijek puna ljubimaca. Dodala je kako je u danima oko Božića, Nove godine, te početkom siječnja uvijek najveća gužva te najveća potražnja za čuvanjem kućnih ljubimaca.

- Ljudi idu na skijanja ili putovanja te nemaju gdje ostaviti ljubimce. Uglavnom pitaju obitelj ili prijatelje, a ako to propadne, onda zovu nas, pojasnila je Denisa, koja se ovim poslom počela baviti prije dvije i pol godine i već je prebukirana zahtjevima za čuvanje.

- Kad smo kretali u ovaj posao razmišljali smo o otvaranju hotela, ali smo shvatili da potreba za čuvanjem ljubimaca nije jednaka tijekom cijele godine, već se najviše traži u ovo doba i tijekom ljeta. Ostatak godine potreba nije izraženija pa smo uvidjeli da bi hotel uglavnom bio prazan i odustali smo od toga te smo se odlučili za ovaj model, pojasnila je Denisa.

Istaknula je kako psi vrlo dobro prihvaćaju boravak u novom okruženju jer nisu u boksu već slobodno mogu šetati po kući i družiti se s drugim psima. Dodala je kako su njeni ljubimci već naučili na druge pse, tako da do sada nikad nije bilo problema ili svađe među "gostima" jer ona i njeni ukućani rade sve tri smjene kako bi sve prošlo glatko i u redu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno