Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vanna zatvorila Advent, Đir po gradu još uvijek traje

06.01.2020. 17:15


 
Velika hrvatska estradna diva Vanna u subotu je ultimativnim hitom "Tek je 12 sati" zatvorila manifestaciju "Advent u Zadru", po općem dojmu najuspješniju i najljepšu dosadašnju adventsku manifestaciju. Zadrani i svi posjetitelji Zadra mogli su tijekom 44 dana uživati u brojnim događajima, koncertima, dječjem programu i vrhunskoj gastronomiji na adventskim kućicama. Cijele su zadarske obitelji, što je bio jedan od ciljeva "Adventa u Zadru", posjećivale adventske programe, a preksinoć je mnoštvo fanova zagrebačke hrvatske glazbene zvijezde uživalo u njezinom raskošnom glasu.
– Vidim mnogo lijepih žena i djevojčica s prekrasnim osmijesima. Vratimo osmijeh i dobro raspoloženje i neka nam svima tako bude u ovoj godini – kazala je raspoložena Vanna, a prije njezinog nastupa na adventskim kućicama svirala je grupa 023. Iako je "Advent u Zadru" s Vanninom posljednjom pjesmom otkucao ponoć, prateći dio programa "Đir po gradu" još uvijek traje do 15. siječnja.


Danas koncert klapa
Zadrani tako i dalje mogu posjećivati najbolje zadarske restorane koji imaju prigodne cijene, kao i kafiće, dućane, muzeje i sve uključene u ovu manifestaciju. Također, danas 6. siječnja za blagdan Sveta tri kralja u crkvi svetoga Frane u Zadru s početkom u 20 sati održat će se "Božićna smotra klapa" na kojoj će nastupiti muške klape Asseria, Kalelarga, Težaci i Koporan, ženske klape Karmel i Uzorita te mješovite klape Maraška, Kolajna i Puntadura.
Od početka adventskih zbivanja u Zadru 22. studenoga prošle godine Turistička zajednica Grada Zadra s partnerima i suradnicima, organizirala je čak 17 koncerata hrvatskih estradnih zvijezda te 45 različitih drugih programa – nastupa zadarskih glazbenika, plesnih skupina, zborova te spektakularnu utrku "Zadar Christmas Run" sa 600 profesionalnih i rekreativnih trkačica i trkača.


Angažirano preko 400 ljudi
U sklopu Adventića, odnosno dječjeg adventskog programa, priređeno je više od 20 programa namijenjenih najmlađim Zadrankama i Zadranima, dok je na adventskim trgovima, Trgu Petra Zoranića i Trgu Pet bunara, bilo postavljeno ukupno 25 adventskih kućica. Na sinoć završenom "Adventu u Zadru" tako je bilo angažirano, uključujući i timove na adventskim kućicama, preko 400 ljudi najrazličitijih profila. "Advent u Zadru" i sve događaje tijekom manifestacije organizirali su Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Zadar, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.