DIJAMANTNI PIR U 60 godina braka nikad nije nestalo zdrava vina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Petar i Milka Nimac iz Lišana Ostrovičkih
Jer ljubav sve pokriva, sve vjeruje i svemu se dobrom nada, piše u poslanici Korinćanima, kaže slavljenik Petar, koji je kao građevinac radio u susjednoj BiH i Sloveniji, a u mirovinu otišao iz Bagata u Benkovcu
Velimir BRKIĆ
Milka i Petar, slavljenici

Bračni par Nimac iz Lišana Ostrovičkih, 79-godišnji Petar Abramov i 81-godišnja Milka pok. Frane, proslavio je dijamantni pir, 60 godina zajedničkog života.
Pandemija koronavirusa nije uspjela zaustaviti obilježavanje ove velike životne obljetnice, međutim umjesto duže pripremanog slavlja s obnovom bračnih zavjeta, brojnim uzvanicima i mužikašima sve se održalo u najužem krugu obitelji.
- Naš recept za dug brak je obitelj, vjera u Boga, ljubav, poštenje i ozbiljan rad, ističe slavljenik Petar, koji je kao građevinac radio u susjednoj BiH i Sloveniji, a u mirovinu otišao iz Bagata u Benkovcu.

Poneka tuga i obilje radosti

Šezdeset godina braka nije mala stvar, a zajednički obiteljski život bračnom paru Nimac uz poneku tugu donosio je i obilje radosti.
- Imamo troje djece, sinove Milana i Rajka te kćer Gordanu udanu Kalcina u Lišane. Oni su nam podarili šestero unuka, sve troje djece po dvoje unuka: Vedrana, Marina, Luku, Karla Martina, Renata i Roberta te dvoje praunučadi, Jakova i Mašu, ponosno će slavljenica Milka, dodavši kako u Lišanima žive kod dobro znanog Bunara.
Dočekati šest desetljeća braka je primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj.
- Jer ljubav sve pokriva, sve vjeruje i svemu se dobrom nada, kaže sv. Pavao u poslanici Korinćanima, citirao je slavljenik, naglasivši kako je u svakoj kršćanskoj kući u kojoj se moli nazočan Isus i njegova majka Marija.
- I vina zdravoga nikada nestati neće, tvrdi slavljenik Petar.

Obiteljska toplina

Iako narušenog zdravlja slavljenici okruženi toplinom svoje djece sijali su od sreće i zadovoljstva.
- Nije bilo lako, imali smo puno blaga, krave, ovce, svinje, perad, radilo se od jutra do sutra, ali se živjelo. Prošli smo i Drugi svjetski rat i Domovinski rat. S našim predsjednikom Tuđmanom dočekali smo slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku o kojoj je stalno pričao moj otac i djed. Bila je to neopisiva radost, ostvarivanje sna, s puno emocija će veliki domoljub, slavljenik Petar, te nastavlja:
- Nakon Oluje, hvala dragom Bogu, vratili smo se na svoje ognjište. Sve je bilo zapaljeno i porušeno, ali se u obnovi i izgradilo, navodi slavljenik.

Život prođe u tren

Petar i Milka nisu mogli sakriti suze dok se s društvenih mreža slušala pjesma Tomislava Bralića i klape Intrade »Craoatio, iz duše te ljubim«, odabrana po želji slavljenika.
- Za sreću u braku najvažnije je povjerenje u supružnika, jer to čovjeku daje smisao i volju da u životu sve izdrži, poručili su slavljenici.
Nakon prigodnog darivanja, slavljeničke zdravice, rezanja torte, otvaranja pjenušca i fotografija za uspomenu, slavlje dijamantnog pira nastavljeno je uz bogat stol i pjesmu.
- Ni sam ne znam kako je tako brzo prošlo toliko puno godina. Jednog dana si pred oltarom, rode se djeca, brineš se za njih, a život prođe u tren, zaključilo je slavljenik Petar Nimac Abramov.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Lakrdija
Ne valja minjat viru. Do jucer srbi,"sinove Milana i Rajka te kćer Gordanu", danas unucad sve hrvatska imena. Trebala su i unucad zadrzati bar srpska imena, ako su promijenili vjeru !