Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Druga isporuka cjepiva stiže u drugoj polovici siječnja

05.01.2021. 09:38


Nakon prvog vala cijepljenja protiv covida-19 ostala je nepoznanica kada će se moći cijepiti svi oni koji to nisu učinili nakon dolaska prve isporuke cjepiva. Naime, i u našoj su se županiji prvi cijepili štićenici i djelatnici domova za stare s obzirom da je riječ o najugroženijoj skupini te da je i zadarski Dom za stare i nemoćne na Sfingi postao jednim od žarišta infekcije ovim virusom.
Najveća su nepoznanica pak ordinacije obiteljske medicine čiji liječnici još uvijek ne znaju kada će i na koji način početi sa cijepljenjem pacijenata. Kako smo saznali u Udruzi liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu, ni zadarski liječnici obiteljske medicine ne znaju kada će i kako krenuti cijepljenje u drugom valu. Nepoznanica je još uvijek i tko će se cijepiti u ambulantama opće medicine, a tko u Zavodu za javno zdravstvo. Na pitanje o tome zna li se kada stiže druga isporuka cjepiva i kada će se građani moći cijepiti, epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. Alan Medić, odgovorio nam je:
– Građani će se moći cijepiti u drugoj polovici siječnja, prema dogovoru s njihovim liječnicima obiteljske medicine, nakon što se cijepe svi domovi i zdravstveni djelatnici prema naputku Ministarstva zdravstva, kazao je dr. Medić.
Nakon druge isporuke cjepiva vidjet će se hoće li odaziv građana biti veći s obzirom da su dosadašnje ankete pokazale kako se dio građana još uvijek ne želi cijepiti.