Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Brokeri idealna prva novogodišnja žrtva

05.01.2021. 09:24


Nakon subotnjeg gostovanja u Beogradu protiv C. Zvezde u sklopu ABA lige košarkaše Zadra već večeras očekuje novi ispit. U domaćem prvenstvu se igra 16. kolo, a igrači Ivana Perinčića će zaigrati po prvi put u 2021. godini na svom parketu i to protiv Vrijednosnica Osijek koje odnedavno s klupe predvodi zadarska košarkaška legenda Stipe Šarlija. Naravno, favorit je Zadar, jer ipak se radi o srazu vodeće i 10. momčadi lige, a Perinčić nije propustio prije najave samog dvoboja istaknuti koliko je zapravo naporan siječanj za njegove košarkaše u kojem ih očekuje odigrati vjerovali ili ne 14 utakmica.
– U ovom mjesecu stvarno imamo nevjerojatnu gužvu, mislim da igramo čak 14 utakmica. To nije humano, ali što ćemo, takva nam je ova godina. Pripremali se jesmo, ali nismo baš mislili da će nam biti ovakav ritam. Jako nam je teško nadoknaditi izostanak glavnih igrača, kao što je bio slučaj sad s Mavrom i Carterom u Beogradu, u odnosu na neke druge momčadi koje imaju puno šire rostere – zavapio je vršitelj dužnosti glavnog trenera kluba s Višnjika jer Veljko Mršić se još uvijek nalazi u fazi oporavka od teških simptoma koronavriusa. Ipak, Perinčić zna da je jedini način za olakšanje svih tih muka ići iz utakmice u utakmicu tako da i gostovanje slavonskih brokera u 19 sati u Krešinom domu donosi pregršt motiva, a prije svega se tu misli na nastavak dobrih rezultata u hrvatskom prvenstvu dok nije zanemariva i želja da se ostvari prva pobjeda u Novoj godini.
– Osijek predvodi naš Stipe Šarlija i jako mi je drago da je postao trenerom i naravno zaželio bih mu puno uspjeha s novim klubom. Iskreno, jako me zanima ova utakmica, iz razloga što su Osječani s bivšim trenerom Kujundžićem igrali izuzetno lijepu i atraktivnu košarku, na veliki broj poena. Imali smo problema s njima i u pripremnom razdoblju i u onoj utakmici prvog dijela prvenstva u Osijeku. Tako da ovaj dvoboj shvaćamo maksimalno ozbiljno, naravno s imperativom pobjede i da zadržimo naše prvo mjesto na ljestvici – najavio je Perinčić večerašnji sraz s Osječanima za koje neće nastupiti njihov i igrač u dosadašnjem dijelu prvenstva, Antonio Jordano, koji bi trebao odjenuti dres Zadra. S Višnjika poručuju da je cijeli posao pri kraju, još se samo čeka liječnički pregled te bi hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac HT Premijer lige mogao vrlo brzo pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama.
 


Koronavirus u Ciboni, odgođene utakmice
Dva košarkaša i jedan član stručnog stožera Cibone pozitivni su na koronavirus, pa je najtrofejniji hrvatski klub odgodio sljedeće četiri utakmice, priopćeno je iz zagrebačkog kluba. Pozitivni nalazi su se pojavili na redovnom testiranju uoči utakmice 13. kola ABA lige, u kojoj je Cibona u ponedjeljak trebala biti domaćin Borcu iz Čačka. Iz Cibone su priopćili da zaraženi trenutno nemaju nikakvih simptoma, ali prema procjeni epidemiološke i klupske liječničke službe svi igrači i članovi stručnog stožera će narednih deset dana morati provesti u izolaciji. Slijedom toga odgođena je utakmica ABA lige protiv Borca, kao i dvoboj 14. kola s Crvenom Zvezdom u Beogradu, te utakmice domaće lige protiv Alkara i Vrijednosnica Osijek.