Izglasavanje (ne)povjerenja Bukši

Slika korisnika admin
buksa
Gradonačelnik Paga Andreja Bukša na udaru nezadovoljstva dijela vijećnika

Predsjednik Gradskog vijeća Paga Franći Palčić sazvao je za 10. veljače sjednicu Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda - rasprava o prijedlogu sedmero vijećnika za izglasavanjem nepovjerenja gradonačelniku Paga Andreji Bukši i Gradskom poglavarstvu.

Podsjetimo, nedavno je sedmero vijećnika Gradskog vijeća Paga zatražilo smjenu gradonačelnika Paga Andreje Bukše (HDZ). Potpisnici inicijative upućene Gradskom vijeću su Borko Oguić i Vesna Fabijanić iz HNS-a, Mirjana Tičić i Dušan Herenda iz SDP-a, Ante Fabijanić Njekulin i Darko Belašić iz HSP-a te nezavisni Bogdan Želehovski. Inicijativa je, kako navode potpisnici pokrenuta zbog nezadovoljstva radom gradonačelnika i zaostajanjem grada Paga u odnosu na druge lokalne jedinice otoka, a prijedlog za ukidanje Prekršajnog suda u Pagu i njegovo preseljenje u Novalju smatraju činom koji je prevršio svaku mjeru.

U isto vrijeme HSP, koji je bio u koaliciji s aktualnom gradskom vlašću, izašao je iz koalicije HDZ-HSP-HSLS-DC.

- Ostavku smo predali na djelovodnik Poglavarstva u pismenom obliku i izlazimo iz Poglavarstva te napuštamo funkcije koje smo, temeljem koalicijskog sporazuma, do sada obnašali. Učinili smo to jer smo nezadovoljni radom koalicije, odnosno koalicijskom suradnjom, kaže Ante Fabijanić-Njekulin predsjednik paškog HSP-a, stranke koja je u gradskoj vlasti imala dogradonačelnika i dopredsjednika Gradskog vijeća.

Još jedan preokret na paškoj političkoj sceni. Naime, Borislav Palčić (DC) uputio je pismenu ostavku na mjesto  glasnogovornika paškog Poglavarstva. Borislav Palčić je naveo kako Franći Palčić i Ante Fabijanić ne dolaze na sjednice Poglavarstva, ne pomažu u radu, već opstruiraju rad Poglavarstva, rekao je Palčić obrazlažući svoju ostavku.

Na nedavnoj konferenciji za novinare Borislav Palčić istaknuo je da mandat vijećnika koji je ostvario na zadnjim lokalnim izborima neće aktivirati.

- Svoj mandat ustupio sam stranačkom kolegi Frančiju Palčiću, koji obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća i taj svoj vijećnički mandat neću aktivirati, rekao je Borislav Palčić.

Nakon niza obrata i događanja na paškoj političkoj sceni u ovom trenu doista je teško prognozirati rasplet situacije. Naime, u Gradskom vijeću dužnost vijećnika obnaša njih 15, a inicijativu za smjenu gradonačelnika potpisalo je sedam vijećnika, znači nedostaje im još jedan. Hoće li naći osmog potpisnika, odnosno glas, znat će se na sjednici Gradskog vijeća u utorak 10.veljače.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno