Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Leb i sol uskoro u Zadru

Autor: Irena Jurjević

04.02.2009. 23:00
Leb i sol uskoro u Zadru

Foto: Irena JURJEVIĆ



Tradicionalni doručak u Arsenalu i ovog puta je donio mnogobrojne zanimljivosti. Jedna od njih je gostovanje kultne makedonske grupe Leb i sol u originalnom sastavu.
Grupa Leb i sol je nakon pauze duge 19 godina objavila novi album “Itakanataka” koji će u sklopu mini Adria turneje predstaviti u Arsenalu. Mini jadranska turneja nastavak je promotivnih nastupa započetih krajem prošle godine koji su kulminaciju imali nastupom u zagrebačkoj Tvornici pred Božić, a na repertoaru će se, pored novih, naći i njihove stare stvari. Leb i Sol u Arsenalu nastupaju u petak, 13.veljače, a početak koncerta je zakazan za 21 sat. Cijena ulaznice u pretprodaji na info pultu Arsenal je 50 kuna, dok na dan koncerta iznosi 60 kuna.
Ovog petka u 21 sat možete prisustovati modnoj reviji Elle Dušević pod nazivom “Victorian pin-up”. Kolekcija je inspirirana pin-up djevojkama, a karakterizira ju dodatak viktorijanskog šika i “remake” baroknog nakita, šešira i rekvizita, te povratak boja koje su dominirale barokom.
 U vrijeme karnevala, Arsenal će se predstaviti s programom Alternal – alter egom Arsenala. Idejni tvorac Alternala je Stipe Juras koji je na “Doručku u Arsenalu” nazočnima predstavio koncepciju:
– Ideja je da se Arsenal za vrijeme karnevala na jedan dan maskira u alternativni multimedijski klub. Glazbeni program u 20 sati otvoriti će grupa Problem Child iz Zagreba, a u 21.30 dolazi zadarski Rising Dream koji tim koncertom započinje europsku turneju Failed Tour na kojoj će promovirati album Failed Apocalypse. Nakon Arsenala, odnosno Alternala, bend će obići 20 zemalja i odsvirati oko 60 koncerata. Alternal obuhvaća i modni i izložbeni program. Reviju 15 ženskih modela pod nazivom “Mask of RED Death” predstavit će hrvatska alternativna dizajnerica Ida Red koja će na taj način obilježit 200. godišnjicu rođenja Edgara Allana Poa. Ivan Kutija i Leo Banić predstaviti će se pak s umjetničkim fotografijama. Kutijina izložba nosi naziv “Inscrutable” (Neshvatljivo), a Banićeva “Skriveno oko”. Autori izložbe crteža pod nazivom „Macabre” koja obuhvaća tatoo art, horror paint i biomehaniku su Mario Manai i Filip Letinić, dok će slike izložiti zadarski umjetnik Rino Rudić.
 Dječji karnevalski program u organizaciji Radija 057, trajat će od 18. do 20. veljače i nosi naziv „057 Karnevalić”. Tijekom tri dana između 10.30 i 12 sati djecu vrtićke dobi i osnovnoškolce očekuje program u kojem će oni sami i nastupiti. 20. veljače, između 17 i 19 sati, djecu i roditelje zabavljat će Jacques Houdek, te odgojitelji, članovi zadarske Udruge odgojitelja predškolske djece „Maraške” koji će nastupiti u humorističnom maskiranom igrokazu „Mačke u veljači”. Najmlađima će pjevati i mlada Zadranka Ljubica Jurlina, pobjednica „Jaderafesta 2007″.
Za završni dan Karnevala 24. veljače s početkom od 20 sati, Arsenal je priredio Maškarani plesnjak. U zabavi pod maskama sudjeluju plesni klubovi „Studio 1″ i „Milonga”, dok će se za glazbu pobrinuti Tempo band. Ulaz je slobodan.
U četvrtak, 19. veljače u Arsenalu gostuje Gradska glazba Biograd pod dirigentskom palicom Ante Jeličića koja priprema širok repertoar baroknih skladbi so rock’n’rolla, swinga i latino glazbe. U subotu i nedjelju, 21. i 22. veljače održati će se drugi festival vjenčanja na kojem će sudjelovati više od 40 izlagača, počevši od salona vjenčanica i odjela, cvjećara, frizera i kozmetičara, fotografa i slastičara. U ponedjeljak 9. veljače u 18.30 u Galeriji otvara se izložba “Razglednice Zadra” u organizaciji Udruge osoba oštećenog sluha. Izložba obuhvaća 69 fotografija Zadra nastalih u periodu između pedesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, uglavnom iz privatnog fundusa. Izložba je prodajna i ostaje otvorena do kraja veljače.