Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nestala Cessna u vlasništvu Josipa Crnčevića

Autor:

04.02.2009. 23:00
Nestala Cessna u vlasništvu Josipa Crnčevića


Cessna 303 koje popodne nestala s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita u vlasništvu je Josipa Crnčevića, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
U zrakoplovu su navodno bile tri osobe koje su letjele iz Zagreba u Zadar. Odmah nakon dojave o nestanku je obaviještena Gorska služba spašavanja kako bi pregledala to teško dostupno područje na kojem je trenutačno gusta magla.
Kako se doznaje od zadarske Policijske uprave, djelatnici Kontrole zračnog prometa su nešto poslije 15 sati zadnji put vidjeli Cessnu iznad Vaganskog vrha na Velebitu. Zasad se samo zna da su u Cessni bili pilot i još dva člana posade.
Policija je priopćila da je na tom području trenutačno gusta magla i da je vidljivost vrlo slaba. Također se doznaje da je osnovan stožer za potragu za nestalom Cessnom i članovima posade te da su u njemu i pripadnici Gorske službe spašavanja.
Josipa Crnčevića predsjednik je Aerokluba Ban, a nagađa se kako je avionom upravljao Gerd Govejšek. Prije dvije godine već je pao jedan zrakoplov ovog tipa – u Cessni T300 koja je pala iznad Bratislave 2007. poginula su trojica hrvatskih državljana.