Rast izvoza Maraske 96 posto!

Slika korisnika admin
Autor: 
maraska2
Filip BRALA
Ukupni prihodi Maraske u prvih devet mjeseci 2008. godine iznosili su 67.006 milijuna kuna

Prema podacima Gospodarsko-interesnog udruženja proizvođača pića Hrvatske za 2008. godinu, realizacija i plasman proizvođača bezalkoholnih pića ostvarili su rast od tri posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupan rast plasmana u izvozu iznosi 26 posto, a iznijela su ga četiri proizvođača od kojih prednjači Maraska d.d. s gotovo udvostručenim rastom izvoza od 96 posto.

Maraska d.d. je u 2008. godini ostvarila indeks ukupnog rasta od 26 posto, bilježeći snažan rast u svim kategorijama bezalkoholnih pića u kojima je prisutna kao proizvođač. Tako je u kategoriji voćnih sokova Maraska ostvarila rast od 39 posto, u kategoriji osvježavajućih bezalkoholnih pića 21 posto, a u kategoriji sirupa rast iznosi 11 posto. Ostvareni rezultati još jednom su potvrdili uspješnost procesa restrukturiranja. Također, rast u svim kategorijama bezalkoholnih pića rezultat je i kontinuiranog održavanja prednosti i kvalitete Maraskinih brandova te traženja novih prostora za plasman tvrtkinih proizvoda na izvoznim tržištima.

Ukupni prihodi Maraske u prvih devet mjeseci 2008. godine iznosili su 67.006 milijuna kuna i u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje povećani su za 9 posto, dok su prihodi od prodaje u zemlji povećani za 12,5 posto, što potvrđuje prihvaćenost i rast prepoznatosti Maraskinih proizvoda i na domaćem tržištu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno