Ručni radovi otrgnuti od zaborava

Slika korisnika admin
Autor: 
arsenal_7
Sebastian GOVORČIN
Trideset autorica predstavlja se s po jednim radom

Izložba pod nazivom "Žene s otoka", u organizaciji udruge "Sv. Fuma" (Sutomišćica), "Luzor" (Preko), "Kualjska žena" (Kali) i "Kukljica", otvorena je sinoć u Arsenalu. Riječ je o prvoj izložbi ručnih radova, kojom se 30 autorica predstavlja s po jednim radom.

- Ovom izložbom htjele smo istaknuti vrijednost ručnog rada koja se u današnje vrijeme, interneta i modernih tehnologija, sve više potiskuje, kazala je Vesna Benić u ime organizatora, dodavši kako se izložbom također htjelo sačuvati i taj dio kulturne baštine, dakle kukičanje, a tu tehniku prezentirati našoj široj javnosti.

U programu otvorenja izložbe sudjelovale su pjesnikinje iz Preka, Mercedes Barić i Sonja Kačan čiji je rad u Arsenalu predstavljen i prošle godine u programu "Otoci Zadru". Pjesmu dobrodošlice otpjevala je udruga žena iz Sutomišćice "Sv. Fuma", dok je svečanost otvorenja privela kraju udruga žena iz Kukljice s pjesmom posvećenom svojem mjestu - "Kukljica". Riječ je o pjesmi za koju je stihove, skladbu i aranžman napravio Marinko Rušev iz Kali.

Prisutne je pozdravio i Ante Sorić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Preku kazavši, među ostalim, kako se treba diviti strpljenju, umijeću i želji da se zadrži tradicija kukičanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno