Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Policija potvrdila – kvar na instalacijama, a ne samoubojstvo

Autor: Suzana Bandić

04.02.2010. 23:00
Policija potvrdila – kvar na instalacijama, a ne samoubojstvo

Foto: Vedran SITNICA



Jučer je izvršen očevid na vozilu na kojem je prethodne noći izbio požar i u kojem je pronađeno beživotno tijelo 56 godišnjaka u Petrčanskoj ulici u Zadru. Utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama stražnjeg sklopa svjetla na strani vozača. Izvršenom obdukcijom tijela preminulog utvrđeno je da je najvjerovatniji uzrok smrti trovanje ugljičnim monoksidom.
Ivo Mitrović (56) iz Zadra pronađen je mrtav u zapaljenom automobilu ispred njegove obiteljske kuće u Petrčanskoj ulici na Stanovima, a nakon što je njegov brat Stjepan u četvrtak, dva sata poslije ponoći, pozvao policiju primjetivši požar kroz prozor. U trenutku kada je zadnji kraj renault clia zahvatila vatra, nitko od obitelji nije niti slutio da se 56-godišnji muškarac nalazi u automobilu, već su ga na mjestu vozača primjetili tek zadarski vatrogasci prilikom gašenja vatre. Iako su odmah sjekirom razbili prozor, Mitroviću nažalost više nije bilo spasa.
– Pogledao sam kroz prozor i vidio da gori bratov automobil. Nije mi bilo jasno što se događa. Rekao sam to ženi i odmah nakon toga nazvao policiju, a oni vatrogasce i hitnu pomoć. Tek kad su oni došli i kad sam se približio autu shvatio sam da mi brat sjedi unutra. Zajedno smo razbili prozor, ali bilo je prekasno – ispričao je u četvrtak ujutro novinarima Stjepan Mitrović, koji dijeli obiteljsku kuću na Stanovima s obitelji stradalog brata, njegovom suprugom i dvoje djece.
Najbliži Mitrovićevi susjedi do izbijanja požara nisu primjetili ništa čudno, a tek je jedan od njih načuo zvuk automobila koji je neko vrijeme radio.
Iako se na prvi mah posumnjalo kako je riječ o suicidu, Mitrovićevi susjedi i obitelj decidirano su isključili tu mogućnost pretpostavljajući kako je riječ o nesretnom slučaju i gušenju u dimu koji je nastao zbog požara.
Tu pretpostavku potvrdili su nalazi policijskog očevida i obdukcije koja je temeljem naloga istražnog suca Milana Pečine jučer provedena na tijelu Ive Mitrovića.
– Provedenim očevidom na mjestu nesreće utvrđeno je da je najvjerojatniji uzrok požara na automobilu kratki spoj na elektroinstalacijama lijevog stražnjeg sklopa svjetala – kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske, dok je obdukcijom, dodala je, utvrđeno kako je najvjerojatniji uzrok smrti 56-godišnjaka, na čijem tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, gušenje ugljičnim monoksidom.
Inače, Ivo Mitrović bio je dragovoljac Domovinskog rata s neriješenim statusom. Već neko vrijeme imao je težih zdravstvenih problema, a liječen je i od PTSP-a.