Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prometno opterećenje raskopalo ulicu

Autor: Anita Ćustić

04.02.2010. 23:00
Prometno opterećenje raskopalo ulicu

Foto: Zvonko KUCELIN



S obzirom da svako “krpanje” zahtijeva i zatvaranje ulice barem na jedan dan, asfaltiranje u ovom trenutku neće biti moguće, jer je riječ o jedinoj ulici kojom je moguće prometovati. Osim toga, asfaltiranje sad ne bi imalo smisla jer bi se dodatnim radovima te kamionima koji onuda prolaze cesta ponovno uništila, kazala je Ivana Dadić


Zbog opsežnih, višemjesečnih radova na rekonstrukciji kanalizacije i sustavu odvodnje na području Dikla tamošnji su mještani već duže vrijeme ograničeni na prometovanje samo jednom ulicom.
Riječ je, naime, o Ulici Romansa, jedinoj koja je puštena u promet i kojom se osim autobusa te vozila mještana i prolaznika služe i teretna vozila izvođača radova. Nije stoga čudo da je dionica zbog prevelikog prometa svakim danom sve oštećenija, a zbog sve dubljih rupa na cesti mještani su počeli negodovati. Svjesni su važnosti radova na sustavu odvodnje koji godinama priželjkuju, no zbog izrovane ceste kroz koju je automobilom svakim danom sve teže proći ipak traže nekakvo rješenje.
No, kako doznajemo u razgovoru s Ivanom Dadić, stručnom suradnicom za protokol i informiranje u Gradu Zadru, ovo sporno područje će, po svemu sudeći, asfaltiranje dočekati tek po završetku cijelog projekta i asfaltiranja svih radovima raskopanih ulica.
– S obzirom da svako ‘krpanje’ zahtijeva i zatvaranje ulice barem na jedan dan, asfaltiranje u ovom trenutku neće biti moguće, jer je riječ o jedinoj ulici kojom je moguće prometovati. Osim toga, asfaltiranje sad ne bi imalo smisla jer bi se dodatnim radovima te kamionima koji onuda prolaze cesta ponovno uništila, kazala je Dadić, istaknuvši da vjeruje da će, s obzirom na veliki ulog, građani pokazati razumijevanje i strpljenje.
Poznato je da se cijeli projekt u Diklu sastoji od četiri faze, a rok za završetak svih radova je 30. travnja. Nedavno je završena prva faza, ona kod Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, nakon čega je započela druga faza radova na predjelu od bivšeg ugostiteljskog objekta “Sunshine” do Ulice Romansa. Treća i četvrta faza obavljat će se paralelno, a prometnica od škole do mora, Ulica Put Dikla, otvorit će se tek nakon završetka druge faze, jer će se i do tada autobusom moći prometovati jedino preko Ulice Romansa.
S obzirom da je Diklo samo po sebi specifično jer nema “rezervnih” ulica kojima bi se moglo prometovati dok se radovi odvijaju, bila je nužna podjela radova u faze.