Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vještačenje Poliklinike će trajati mjesec i pol dana

Autor: Teuta Babajko Jamičić

04.02.2010. 23:00
Vještačenje Poliklinike će trajati mjesec i pol dana

Foto: Vedran SITNICA



Vještaku smo predali svu dokumentaciju vezanu za Polikliniku koju zadarska Opća bolnica posjeduje, nakon čega smo zajednički obišli gradilište na Relji, govori dr. Dario Nakić, ističući kako nastavak gradnje Poliklinike u niti jednom trenutku nije doveden u pitanje, no model po kojemu će projekt ići dalje ovisit će o nalazu neovisnog građevinskog stručnjaka
Neovisni građevinski stručnjak, odnosno vještak, kojega je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi imenovalo još sredinom prosinca prošle godine kako bi istražio projektnu dokumentaciju vezanu za Polikliniku na zadarskoj Relji i utvrdilo stanje na gradilištu, gdje su radovi zaustavljeni prije gotovo 5 mjeseci, konačno je sa svojim timom stigao u Zadar. Projektnu dokumentaciju, građevinski vještak je preuzeo od dr. Darija Nakića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, a sastanku su nazočili i predstavnici Ministarstva zdravstva, splitske tvrtke “Alkom”, koja je izvođač radova i “Novainvesta” iz Gospića, koji obavlja nadzor.
Posjetimo, radovi na Poliklinici na zadarskoj Relji, obustavljeni su 25. rujna prošle godine na zbog sumnje u nepoštivanje ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke “Alkom” iz Splita. Nakon toga, Ministarstvo zdravstva zatražilo je mišljenje Državnog odvjetništva, koje je svojim nalazom potvrdilo ono što se dugo znalo, dakle da su izvođači radova splitska tvrtka “Alkom”, sporne garaže izgradili na svoju ruku, odnosno bez suglasnosti investitora projekta, u ovom slučaju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Sljedeći korak je bilo angažiranje neovisnog građevinskog stručnjaka, koji je imenovan sredinom prosinca prošle godine. Jučer, gotovo dva mjeseca nakon imenovanja, građevinski vještak sa svojim timom konačno je stigao u Zadar. Zadarska Opća bolnica ustupila mu je svu potrebnu dokumentaciju, nakon čega je vještak zajedno s dr. Nakićem i predstavnicima Ministarstva, “Alkoma” i “Novainvesta” obišao gradilište na Relji.
– Građevinski vještak sa svojim timom stigao je u Zadar. Sastanak u bolnici, kojemu su nazočili i predstavnici ministarstva, izvođača i nadzora, bio je vrlo konstruktivan. Vještaku smo predali svu dokumentaciju vezanu za Polikliniku koju zadarska Opća bolnica posjeduje, nakon čega smo zajednički obišli gradilište na Relji, govori dr. Dario Nakić, ističući kako nastavak gradnje Poliklinike u niti jednom trenutku nije doveden u pitanje, no model po kojemu će projekt ići dalje ovisit će o nalazu neovisnog građevinskog stručnjaka.
Vještačenje građevinskog stručnjaka, prema očekivanjima, trebalo bi potrajati oko mjesec i pol dana. Kako pojašnjava dr. Nakić, građevinski stručnjak će prvo pregledati dokumentaciju, nakon čega će izaći na gradilište na zadarskoj Relji, gdje će se utvrditi stvarno stanje na terenu. Sve skupa trebalo bi biti gotovo za mjesec i pol dana, nakon čega bi zadarska Poliklinika, projekt na čiju realizaciju u Zadru se čeka više od 20 godina, trebao ući u novu fazu.