Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Drago Čulina na čelu zadarskog ogranka Lesarove stranke

04.02.2011. 23:00
Drago Čulina na čelu zadarskog ogranka Lesarove stranke


Zbog tih bogataša koji su opljačkali državu, ja sam u šezdeset i šestoj godini života osjetio da moram podmetnuti leđa i učinit nešto, ne više za sebe, ne više za moje dijete, nego za dijete mojeg ili dijete vašeg djeteta, kazao je Čulina


Za predsjednika zadarske organizacije Hrvatskih laburista – stranke rada u subotu je izabran Drago Čulina, umirovljeni novinar HTV-a i nekadašnji šef zadarskog dopisništva ove televizijske kuće. Iako je samo dva dana prije osnivanja ogranka  bilo najavljeno kako će se u subotu održati samo pripremni sastanaka za osnivanje ogranka, predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar pojasnio je kako je do primjene plana došlo jer se sastanku odzvalo 75 posto članova koji su odlučili bez odgode osnovati stranku.
Za članove Izvršnog odbora zadarskog ogranka izabrani su Bernard Laović, Irena Šegarić i Branka Rumora, a za tajnicu Marta Končić.
– Dogovoreno je osnivanje ogranaka u Biogradu na moru, Obrovcu i Benkovcu. Plan je to učiniti u rujnu i odmah  osnivati županijsku podružnicu, najavio je Lesar.
– Očekujem da će mi Bog dati zdravlja da mogu izdržati aktivnosti koje nam predstoje, a  predstoji nam puno toga s obzirom na činjenicu da oni koji vladaju, vladaju, a ne služe i to na način na koji narodu nije dobro, počevši od školstva, zdravstva, zapošljavanja, nemanja suverenog platežnog sredstva, pa ljudi padaju u dužničko ropstvo zato što im je netko odredio da im se otplata kredita i kamate uzimaju u  nekim drugim valutama, a ne u hrvatskom platežnom sredstvu, do pojedinosti koje čovjeku uzimaju dostojanstvo, koje ga guše. Ja sam sanjao Hrvatsku koja će biti moja, koja će biti lijepa, u kojoj ću ja biti sretan, i u kojoj će drugi biti sretni. Ja sam možda sretan zbog toga što sam stvorio dovoljno za sebe u nekom drugom svijetu. Meni ne treba ništa. Isto tako, mojima ne treba ništa, jer sam se ja potrudio da oni nešto imaju. Ali ne mogu živjeti, ne mogu se nasmijati kad vidim ljude koji kopaju po kontejnerima, kad vidim studente koje žele dati pamet ovoj državi, a moraju plaćati da bi doktorirali, da bi završili fakultete, kad vidim bolesne ljude koji čekaju dvije godine da bi im, primjerice, operirali oko, a šalju ih da ih operiraju privatnici za novac kojeg oni nemaju. Zbog svega toga, zbog tih bogataša koji su opljačkali državu, ja sam u šezdeset i šestoj godini života  osjetio da moram podmetnuti leđa i učinit nešto, ne više za sebe, ne više za moje dijete, nego za dijete mojeg ili dijete vašeg djeteta. Nakon što sam proveo 40 godina u borbi za sebe, kada sam želio što više napraviti u svojoj karijeri, smatram da je sad došao trenutak da nešto dam od sebe. Od sebe očekujem to da imam zdravlje da mogu djelovati kako bi se realizirala politika koju izvrsno vodi Dragutin Lesar. Neće, naravno, samostalno vladati, možda će biti u vladajućoj koaliciji, možda u oporbi. Želim biti zrnce prašine koje će upasti u oko onome koji vlada, i podsjetiti ga da ne vlada, nego da služi, i ako to postignem, onda  sam napravio puno, odgovorio je Čulina na upit što od očekuje od svog angažmana u politici.


 POTPISIVANJE PISMA ZA SMJENU VLADE SREDINOM TJEDNA




Već od srijede mogla bi  i u Zadru, najvjerojatnije na Narodnom trgu, građanima biti ponuđena mogućnost potpisivanja  pisma  kojim Hrvatski laburisti – stranka rada traže od Vlade da odstupi.
Čulina je najavio kako će odmah u ponedjeljak tražiti od Grada Zadar dozvolu za korištenje javnog prostora, a čim dozvola stigne, krenuti će i potpisivanje pisama. Pisma se u nizu gadova potpisuju još od prošlog tjedan, a po završetku akcije bit će predana Vladi.
-Temeljem mojih prava zajamčenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka ZAHTIJEVAM da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo, tekst je pisma kojeg će građani moći potpisati.