Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Održan koncert iz ciklusa piu mosso

04.02.2011. 23:00
Održan koncert iz ciklusa piu mosso


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u četvrtak je održan još jedan u nizu koncerata iz ciklusa piu mosso mladi zadarski glazbenici. Koncert je održala Gordana Zubović – Pavić, a na programu su bila djela Chopina, Debussyja i Ravela
Gordana Zubović Pavić rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu Zlate Eterović.
Upisuje studij glasovira u razredu Jakše Zlatara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1994. Iste godine održala je prvi samostalni koncert. Za vrijeme studija redovito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama. 2006. godine završava poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u rezredu Jakše Zlatara.
Od 1999. godine predaje klavir na glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Surađuje s drugim glazbenicima, često je nastupala na koncertima udruge Šibenik metropola mladih,  Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik. Svirala je u ciklusu Hrvatska glazbena scena mladih i u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. Održala je samostalne koncerte u Zagrebu, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Hvaru, Braču, Drnišu, Metkoviću, Opuzenu.