Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar će dobiti tapas bar i restoran

04.02.2011. 23:00
Zadar će dobiti  tapas bar i restoran


Takvo nešto je potrebno Zadru jer su naše ankete pokazale kako gradu nedostaje nešto između restorana i fast fooda gdje se može nešto jednostavno i zdravo pojesti – Mladenka Štura, direktorica hotela “Bastion”


Za godinu dana  Zadar će dobiti novi turističko-ugostiteljski objekt u  staroj gradskoj jezgri, središtu grada. Naime, jučer je  počela rekonstrukcija zgrade  na Kalelargi, nedaleko od  Narodnog trga, koju  omeđuju Ulica Majke Margarite i Ulica Kraljskog Dalmatina. Prema projektu, u  prizemlju zgrade uredit će se  tapas bar i restoran, a iznad  kojeg biti deset soba za iznajmljivanje.
Investitor ovog projekta je  zadarska tvrtka “Zadar gradnja”, vlasnika Jadranka Lisice, koji u svom vlasništvu  ima hotel “Bastion”. Projektant je “Arching”, a izvođač  radova “Gortan – Građenje”.
Mladenka Štura, direktorica hotela “Bastion”, pojašnjava kako će se s Kalelarge ulaziti u prizemni dio  objekta gdje će se urediti  tapas bar i restoran, po uzoru  na ugostiteljske objekte u  Španjolskoj. U tapas baru će  se uz kavu i kolače nuditi  jednostavna jela i vina iz  zadarskog kraja.
– Takvo nešto je potrebno  Zadru jer su naše ankete  pokazale kako gradu nedostaje nešto između restorana  i fast fooda gdje se može  nešto jednostavno i zdravo  pojesti, kaže Mladenka Štura.
Sobe za iznajmljivanje će  funkcionirati neovisno o tapas baru. Ulaz će biti iz Ulice  Majke Margarite.
Grubi građevinski radovi  na izgradnji novog turističko-ugostiteljskog objekta  na Kalelargi bit će završeni  do lipnja. Nakon turističke  sezone, kada će radovi mirovati, uredit će se unutrašnjoj objekta. Ukoliko bude sve išlo prema planu, na  proljeće iduće godine, Zadar  će biti bogatiji za još jedan  turističko-ugostiteljski objekt.