Darovi za Dan života

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Ravnatelj Caritasa don Ivica Jurišić dariva rodilje

U povodu obilježavanja Dana života, koji Crkva slavi prve nedjelje u veljači, predstavnici Caritasa Zadarske nadbiskupije i ove su godine prigodno darivali rodilje i novorođenčad u zadarskom rodilištu.

Uz ravnatelja Caritasa don Ivicu Jurišića u tradicionalnom darivanju rodilja sudjelovala je i njegova zamjenica Mirjana Tadić, a u rodilištu su ih dočekali dr. Linda Pavić, voditeljica Odjela neonatologije Opće bolnice Zadar, i Krešimir Vranić, dr. med., specijalist ginekologije i porodništva.

- Darivanje rodilja i beba u povodu Dana života je hvalevrijedna tradicija zadarskog Caritasa. Jer život je nešto što zaslužuje vrednovanje i drago nam je da još netko brine o tomu da je život ono što je najbitnije, rekao je dr. Vranić.

Darove rodiljama dijelio je don Ivica Jurišić.

- Već duži niz godina u povodu Dana života posjećujemo zadarsko rodilište i darujemo rodilje. Ovog smo puta pripremili prigodne poklon pakete sa sitnicama za početak novog života kao što su osnovne potrepštine za bebu te za osobnu higijenu žena. Svake godine pokušavamo nešto donirati i Odjelu, a ove godine su to dekice i tutice, rekao je ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Prema podacima koje smo dobili od dr. Krešimira Vranića lani je u zadarskoj bolnici rođeno oko 1.650 beba.

- Ove godine u siječnju smo imali oko 150 poroda što je 70 više nego u istom razdoblju lani. Prema ovim podacima se već sada može naslutiti da će 2013. godina po broju novorođene djece biti bolja nego lanjska, rekao dr. Vranić.

Inače, jučer je na Odjelu neonatologije bilo 12 rodilja, što je nešto manje od prosjeka.

- Obično imamo pune kapacitete, a nekad je rodilja čak i više negoli na Odjelu ima kreveta. Izgleda da je po tom pitanju ovih dana 'bura malo jenjala', kaže dr. Vranić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno