Gangnam Style gurnuo u drugi plan

Slika korisnika admin
Autor: 
Budući vladar kompaktnih sportaša

KIA Pro Ceed druge generacije je definitivno spreman za novo osvajanje europskih prometnica. Sasvim sigurno i hrvatskih jer je u prethodnoj, svojoj prvoj generaciji bio jedan od najprodavanijih sportski orijentiranih, trovratnih kompakata. Obožavali su ga posebno mlađi vozači, no nije bio stran ni nešto starijima, generaciji koja se nalazi u godinama kada posrnuli libido jako dobro liječi limena sportska elegancija.

Novi Pro Ceed je u odnosu na prethodnika iznimno napredovao. Jer, dok smo kod prethodnika svjedočili uspješnoj preobrazbi klasičnog modela s pet vrata, u ovom je slučaju riječ o jednom od najuspješnije oblikovanih sportskih kompakata. Iznimno agresivne maske, sjajne bočne linije, moćnih 18-colnih naplataka te dimenzija pneumatika 225/40 R18 ispod kojih se kriju crvena kočiona kliješta s ventiliranim diskovima - ispred promjera 300, a straga 262 mm kao i stražnji kraj s lijepo oblikovanim, velikim svjetlima primjer su oblikovanja što sve ističe, ali ni u jednom detalju ne pretjeruje.

Unutrašnjost će također, prema najavama jer dostupnih fotografija još uvijek nema, biti naglašeno sportska, s profiliranim sjedalima, alu-papučicama i čitavim nizom atraktivnih detalja.

Prema dostupnim podacima Pro Ceed će koristiti 1,6-litreni benzinski motor snage 207 KS. Više je nego sigurno da će mu osiguravati sjajnu dinamiku, a podaci kazuju kako mu je da bi od 0 stigao do 100 km/h dovoljno svega 7,9 sekundi.

KIA Pro Ceed se proizvodi u slovačkoj Žilini, a prema najavama u prodaji će se naći već u svibnju. Cijena bi mu se za verziju s opisanim motorom trebala kretati u zoni najskupljih primjeraka Ceeda, negdje oko 190 tisuća kuna, a pretpostavlja se kao će se u prodaji naći i s umjerenijim motorima, pa tako i prilagođenije cijene. To bi posebno veselilo mlađu publiku koju ovakvi automobili posebno uzbuđuju, no džepovi su im u pravilu ipak prazniji.

Već i na prvoj prezentaciji Pro Ceed je tako oduševio, pa mnogi predviđaju kako će postati i znatno veći korejski hit no što je to donedavno bio neprikosnoveni Gangnam Style.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno