Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vrijeme je karnevala!

Autor: Z L

04.02.2013. 23:00
Vrijeme je karnevala!


Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, održat će se u nedjelju s početkom u 16 sati


Ušli smo u tjedan karnevalskih događanja u Zadru. Tradicionalno ga otvara dječji karnevalić Radija 057, glavna povorka Zadarskog karnevala je u nedjelju, a sama završnica u utorak, kada se biraju najbolje maske.
Dječji karneval pod nazivom “Karnevalić 057” održat će se 6., 7. i 8. veljače. Maškarana povorka kreće sa Branimirove obale u 09:30 sati, preko mosta, Trga, Kalelarge sve do Arsenala gdje mališane čeka zabavni program uz pjesmu, ples i predstavljanje maski. Svu djecu sudionike Karnevalića veselo animacijsko društvo dočekuje sa krafnama i sokovima te slatkim paketima koje nose u svoje vrtiće.
Ove godine karnevalić će se održati tri dana, zbog iznimno velikog broja djece. Očekuje se oko 1700 sudionika Karnevalića, predškolaca i osnovnoškolaca grada Zadra i Zadarske županije. U slučaju vremenskih nepogoda, okupljanje je direktno u Arsenalu u 10 sati.
Karnevalić 057 tradicionalno organizira Radio 057 i 057info portal, uz pokroviteljstvo Grada Zadra i Zadarske županije.
Turistička zajednica grada Zadra organizator je Zadarskog karnevala. Kao i proteklih godina, program ovogodišnjeg Zadarskog karnevala realizirat će se na većem dijelu ulica i trgova povijesne jezgre grada – posebice u Varoši, a očekuje se i sudjelovanje većeg broja karnevalskih skupina iz Zadra i Zadarske županije.
Karnevalsko zagrijavanje započinje u Varoši u večernjim satima u petak, dana 8. veljače i subotu, 9. veljače i to programom u organizaciji zadarskih ugostitelja.
Tradicionalna povorka Zadarskog karnevala, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, održat će se u nedjelju s početkom u 16 sati. Karnevalska povorka okupljat će se od 15 sati na parkiralištu ispred “Ljepotice” na Branimirovoj obali, a kretat će se uobičajenim pravcem preko Jazina i Obale kralja Tomislava prema Narodnom trgu, odakle će poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina vesela povorka nastaviti Kalelargom i Forumom. I ovogodišnji Karneval završava zajedničkim druženjem u zadarskom klubu Arsenal, gdje će se održati zabava za sve karnevalske skupine i “maškarane” Zadrane uz atraktivan nastup brazilskih plesačica.
U utorak 12. veljače, na zadnji dan Karnevala, program će se do ponoći ponovno odvijati u Varoši uz nastup grupe Zaratino. Za izbor najboljih pojedinačnih maski moguće se prijaviti u vremenu od 21 do 22:30 sati, nakon čega će “strogi” karnevalski žiri izabrati i u 23:30 sati proglasiti najbolje tri pojedinačne maske zadarskog karnevala.


RASPORED KARNEVALIĆA




SRIJEDA, 6. 2.
OŠ Voštarnica, Kocka-kockica, Lastavica, Manulica, Cvit, Biograd, Gardelin, Vrapčić, Školjkica, Maslačak, Ribica, Loptica, Bambi, Žuto pače
ČETVRTAK, 7. 2.
Dječji vrtići “Radost” (Galeb, Bili brig, Bokanjac, Pčelica, Grigor vitez, Voštarnica, Vruljica, Jadran i Višnjik), More, Petar Pan, OŠ Šimuna Kožičića Benje – Puntamiški tići
PETAK, 8. 2.
Latica, Zvjezdice, Dječji vrtići Sunce (Smiljevac, Ciciban, Jazine, Duga, Maslačak, Vladimir Nazor, Ričine), Šuškalica, Kockica, Klokan, Pinokio.