Direktor Ryanaira Michael O'Leary najavio za Zadar 300.000 putnika u ovoj godini

Slika korisnika admin
PIXSELL

Najveći europski low-cost avioprijevoznik Ryanair neće ove godine povećavati broj destinacija sa Zračne luke Zadar, ali očekuje povećanje broja putnika za 4-5 posto. Zbog toga se neće niti smanjivati iznos udruženog oglašavanja koji je dogovoren s ovom avio-kompanijom. Povećanje broja destinacija očekuje se tek 2016. ili 2017.

To je jučer na tiskovnoj konferenciji u Zračnoj luci Zadar potvrdio prvi čovjek kompanije Michael O'Leary. Ryanair je također objavio i svoj raspored linija za ljeto 2015. u Zadru za 12 destinacija, uključujući Frankfurt, Hahn, Pariz i Manchester, koji će donijeti godišnje preko 300.000 putnika i potporu za 300 povezanih poslova u zadarskoj Zračnoj luci. Ryanair ove godine također slavi i 2 milijuna prevezenih putnika iz Hrvatske i u Hrvatsku, postavši avioprijevoznik broj 1 u Zadru.

Michael O'Leary boravio je u Zadru povodom obilježavanja 30. obljetnice rada te aviokompanije, a Zadar je posjetio kao jedinu bazu Ryanaira u Hrvatskoj.

Detaljnije o svemu je govorio šef osoblja Ryanaira Eddie Wilson koji je naglasio kako će u ovoj godini u Zadru djelovati baza sa jednim zrakoplovom. ZL Zadar bit će povezana sa 12 destinacija kroz 34 tjedne frekvencije. Putnici i posjetitelji u Hrvatskoj mogu ovog ljeta odabrati 12 destinacija iz Zadra, uključujući po tri puta tjedno Dublin, London te Oslo. Nove pogodnosti koji nudi Ryanair su: označena sjedala, besplatna druga ručna torba, nova internet stranica, nova aplikacija s mobilnim propusnicama za ukrcaj. Eddie Wilson je posebno skrenuo pažnju na dvije nove usluge. Obiteljska Extra te Business Plus usluga, kaže Wilson, čine Ryanair idealan izbor za obitelji, poslovne i turističke putnike.

- Ryanair slavi 2015. godine svoj 30. rođendan, a u 30 godina narastao je u najvećeg europskog avioprijevoznika, prevozeći 100 milijuna putnika godišnje u 30 zemalja, čime putnici godišnje uštede 11 milijardi eura. Puštanjem u prodaju 100.000 mjesta na svojim linijama Ryanair objavljuje raspored za ljeto 2015. u Zadru i slavi svoj 30. rođendan. Cijena za europsku mrežu putovanja u veljači i ožujku je samo 19,99 eura, a cijene karata po ovako povoljnim tarifama bit će otvorene do četvrtka u ponoć, 5. veljače 2015., rekao je Wilson.

Michael 0'Leary je dodao kako je Ryanair u samo 8 godina prevezao više od 2 milijuna putnika u Hrvatsku i iz Hrvatske. Kompanija djeluje sa zračnih luka Zadar, Osijek, Pula i Rijeka. Samo u Zadru, kroz 3-4 godine, očekuje porast od 300 do 500 tisuća putnika.

Poznat po svojim neobičnim nstupima pred javnošću, Michael 0'Leary je i jučer pozirao fotografima u čudnim pozama ispred plakata Ryanaira. Na početku se našalio te je zahvalio upravi ZL Zadar što im je na ovaj dio Mediterana dovela malo irskog vremena, prepunog kiše. Također je rekao da Zračna luka Zadar ima dovoljno novca za širenje. Tu će, kaže O' Leary pomoći i TZ Zadra, ali i gradonačelnik pa će se sigurno i Ryanair širiti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno