Pljačkaš ljekarne u bjegu naišao na krim- policajca i hrabrog obrtnika iz susjedstva

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Prava drama odvijala se pred desetak građana u utorak navečer u Ulici Antuna Barca na Smiljevcu gdje je maskirani i naoružani razbojnik u večernjim satima opljačkao ljekarnu. Prema informacijama iz PU zadarske tada još nepoznati razbojnik s kapuljačom na glavi ušao u ljekarnu nešto prije 17 sati i prijeteći pištoljem od 65-godišnje zaposlenice zatražio novac iz blagajne. U strahu za svoj život žena mu je dala novac nakon čega se razbojnik dao u bjeg.

- Neposredno nakon toga policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe, uz pomoć jednog građanina, u blizini ljekarne zaustavio je i zadržao 33-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s ovim razbojništvom. Muškarac je priveden u službene prostorije II. policijske postaje Zadar, gdje je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje, rekli su u PU zadarskoj.

Razbojnik baš i nije imao sreće jer je, naime, na njega naišao krim- tehničar koji stanuje u susjedstvu te 49-godišnji obrtnik koji ga je zamijetio kako se udaljava držeći u jednoj ruci pištolj, a u drugoj nož. Obrtnik je zaustavio svoje kombi vozilo i potrčao za razbojnikom, te ga oborio na tlo.

- Žena je trčala za njim i vikala držite lopova. Neki ljudi samo su gledali što se događa, ali ja nisam mogao samo gledati. Pomislio sam, ma nećeš lopove i zgrabio ga. Iznenadio sam se kad je onako pokriven kapuljačom rekao: "Nemoj, pusti me", a onda i izgovorio moje ime i rekao mi da će me ubiti, kaže hrabri 49-godišnjak kojemu je u pomoć priskočio i policijski krim-tehničar u civilu. Zajedno su zadržali razbojnika do dolaska policijskih službenika koji su mu potom stavili lisičine na ruke i odveli ga u postaju na krim-obradu. Neslužbeno doznajemo kako je 33-godišnji razbojnik prije dolaska policije jednu novčanicu strpao u usta te ju pokušao progutati, a ostatak novca spremio je u hlače. No novac je kasnije pronađen kod njega, a utvrđeno je i kako je pištolj s kojim je krenuo u pljačkaški pohod plastičan.

Ovaj razbojnik, 33-godišnji I. M., otprije je poznat policijskim službenicima po konzumaciji marihuane zbog čega je dva puta kažnjavan, ali i razbojničkoj krađi. Zbog tog djela u tijeku mu je suđenje na Županijskom sudu u Zadru, a sljedeće ročište zakazano mu je za sljedeći tjedan. Na teret mu se stavlja da je u svibnju prošle godine u automat- klubu na Branimirovoj obali iskoristio nepažnju jednog igrača na automatu za sreću te mu ukrao dobitak i s njim pokušao pobjeći. Kad je muškarac potrčao za njim, I. M. mu je zaprijetio nožem. No ni tada nije uspio pobjeći. Ubrzo je uhićen i procesuiran.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno