Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Srebro za senzacionalne Zadrane

04.02.2017. 23:00
Srebro za senzacionalne Zadrane


Kadeti Jug Croatia osiguranja su prvaci Hrvatske na Final six-u održanom u Zadru. Nakon što su u polufinalu dobili KPK rezultatom 12:3, u finalu mladi su Jugaši bili bolji od domaćina Zadra 1952 pobjedivši sa 7:5 koji su pak u polufinalu bili bolji od Mladosti pobjedivši ih sa 15:12. Trećeg dana turnira, odnosno u utakmici za treće mjesto, a pogotovo uoči finala gledatelji su popunili tribine do posljednjeg mjesta, a poseban ton navijanju dali su trube i bubnjari sa istočne tribine.
Jugaši su u finalu poveli s 2:0, oba pogotka postigli su u drugoj četvrtini. U trećoj četvrtini dogodio se preokret Zadrana, koji postižu tri gola te zadnju četvrtinu dočekuju s prednošću 3:2. Posljednju četvrtinu Jugaši su otvorili s dva gola te vode sa 4:3 međutim, Zadrani izjednačuju na 4:4 nakon čega je Jug postigao nova dva gola te su se uspio odlijepiti. Zadrani su smanjili minutu i 28 sekundi prije kraja utakmice, a golom u posljednjim sekundama utakmice s igračem više Jug je potvrdio pobjedu čime im je pripao najveći pehar. U borbi za treće mjesto Mladost je sa identičnih 7:5 pobjedila KPK.
– Ovo je ogroman uspjeh naših mladih vaterpolista – ističe trener Zadra Ivo Radetić.
– Biti uopće u zemlji koja je u ovom uzrastu prvak svijeta pa biti u krugu četiri najbolje momčadi Hrvatske, odnosno igrati polufinale već je veliki uspjeh. To što smo ušli u finale bila je jako velika želja. Sav rad, trud i odricanja djece od svih stvari osim vaterpola donijelo im je ovo finale gdje su mislim dali sve od sebe. Sada se okrećemo ponovo našim treninzima da bi se vratili još jači – kaže Radetić.
Polufinale: ZADAR 1952- MLADOST 15:12
(5:5, 0:1, 4:3, 6:3)
ZADAR 1952: Bajić, Mrvičić, Vuica, M. Frakić 4, Adamec 4, E. Frakić, Marinović, Supičić. Boban, Stanić 4, A. Martinović, Čolak, L. Martinović, Vrbnjak. Trener: Ivo Radetić.
MLADOST: Udović, Mlinarić, Holzinger, Bušić 2, Brčić, Glavinić, Vuković, Paić 4, Lomtatidze 1, Mihić 5, Brozović, Bago, Ćorić, Tkalčec. Trener: Dejan Šafarić.
Drugo polufinale: Jug – KPK 12:3.
Zagrepčani su poveli 2:4, a nakon toga sve do početka četvrte četvrtine rezultat je bio u egalu. Zadrani su dvoboj prelomili u zadnjoj četvrtini kada su serijom 5:1 prvi put otišli na plus tri (14:11) minut i pol prije kraja.
Finale: JUG CO – ZADAR 1952 7:5
(0:0, 2:0, 0:3, 5:2)
JUG CO: Jurišić, Ljuban, Ljepava 1, Kolak, Perić 1, Pavlić, Bjelopera, Banić 3, Radić, Zvono 2, Miloglav, Kisić, Živalj, Borovina. Trener: Frano Karač.
ZADAR 1952: Bajić, Mrvičić 1, Vuica, M. Frakić, Adamec 1, E. Fakić, Marinović, Supičić, Boban, Stanić 1, A. Martinović 2, Čolak, L. Martinović, Vrbnjak. Trener: Ivo Radetić.