Imate dobru ideju, ostvarite je potporom TZ Zadarske županije

Slika korisnika valentinam
Javni poziv
Rok za online prijavu na http://www.zadar.hr/hr/prijava-javni-poziv/ je 19. veljače ove godine do 12:00 sati, a više informacija kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije http://www.zadar.hr/hr/business
Marin GOSPIĆ

Turistička zajednica Zadarske županije objavila je na svojim internet stranicama javni poziv za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2018. godini. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije za događanja na području županije kao motiva dolazaka turista na destinaciju, te stvaranja dodatne ponude, poglavito u pred i posezoni.

U tu svrhu podupirat će se događanja koja su motiv dolazaka turista na destinaciju te događanja koja stvaraju dodatnu ponudu i autohtoni ugođaj na destinaciji, izvijestili su iz TZ Zadarske županije.

Jedan od glavnih ciljeva ovakve provedbe dodjele potpora jest, uz transparentnost i jasno definiranje ciljeva i svrhe programa, razvijati koncept "doživljaja" kako bi se Zadarska županija prilagodila potrebama tržišta i trendovima te postala još poželjnija destinacija, posebice u vidu jačanja prometa u periodima van ljetnih mjeseci (srpanj, kolovoz), odnosno dolazaka koji nisu motivirani proizvodom "sunce i plaža".

Turistička zajednica želi snažnije razvijati i podupirati takva događanja koja su motiv dolaska u destinaciju, odnosno poticati organizatore da razvijaju događanja u tom smjeru. Zato će ove godine se organizatori morati odlučiti za profil svog događanja i sukladno ispuniti samo jedan od dva dostupna obrasca. Ona događanja koja motiviraju dolazak turista snažnije će se poticati, ali će to morati i dokazati ispunjavanjem više uvjeta, točnije oglašavanjem, poznavanjem ciljnih skupina, paket- aranžmanima, alatima kojima se služe, odnosno privlače posjetitelje, i dr. Ostala događanja, ona koja stvaraju dodatnu ponudu na destinaciji, također su vrijedan dio turističke ponude. No, činjenica jest da se odvijaju većinom u periodu visoke sezone kada su rizici manji, a mogućnost zarade veća, te se procjenjuje da ta ulaganja predstavljaju veći povrat te manju potrebu za potporama. Takva događanja neće morati prolaziti tako detaljno obrazlaganje kao motivatori dolaska, te će im time biti olakšana kandidatura, pojasnili su iz županijske turističke zajednice.

Rok za online prijavu na http://www.zadar.hr/hr/prijava-javni-poziv/ je 19. veljače ove godine do 12:00 sati, a više informacija kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije http://www.zadar.hr/hr/business.

Konačnu odluku o potporama događanjima u 2018. godini donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno