Inovativni Zadar gradi poslovnu zgradu površine 2.326 kvadrata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Raspisan natječaj
S obzirom na to da je postojeći inkubator od svoje izgradnje 2007. godine konstantno popunjen, te se bilježi stalni porast zanimanja za ovakvom vrstom infrastrukture, javila se potreba za izgradnjom još jednog inkubatora, pojasnili su svojedobno iz Inovativnog Zadra koji trenutačno rekonstruira postojeći poslovni inkubator
Google
Zemljište za gradnju novog inkubatora na Bilom brigu

Gradska tvrtka Inovativni Zadar raspisala je ovih dana javni natječaj za Usluge izrade glavnog i izvedbenog projekta zgrade novog poslovnog inkubatora. U ovom otvorenom postupku javne nabave procjenjena vrijednost poslova je 800 tisuća kuna. Rok za dostavu ponuda je 26. veljače.

U natječajnoj dokumentaciji se navodi kako će se poslovni inkubator graditi na neizgrađenom zemljištu u vlasništvu Grada Zadra površine 3680 metara četvornih koje je s tri strane omeđeno cestama. Parcela pripada zoni M1 (mješovita namjena).

Zahvat je planiran na površini nepravilnog pravokutnog oblika na koju će se, po završetku izgradnje, pristupati preko postojećih prometnica Petrčanske i Bokokotorske ulice na Bilom Brigu jugoistočno od OŠ Zadarski otoci. Na parceli će se izgraditi zgrada poslovne namjene nadzemne bruto površine 2326 m2, koja se sastoji od podrumskog dijela, prizemlja i dvije etaže, s garažom tlocrtne bruto površine 1103 kvadrat koja je većim dijelom ukopana. Na sjeverozapadnom, stražnjem dijelu parcele će dio terena biti uređen kao parkiralište površine 629 m2. Glavna fasada buduće zgrade gleda na jugoistok prema Petrčanskoj ulici, te će sa te strane teren biti uređen kao park koji je ujedno i glavni pješački prilaz u zgradu. Kolni prilaz parceli osiguran je s jugozapadne strane, odnosno Bokokotorske ulice.

Ističe se kako je odabrani ponuditelj dužan izraditi cjelokupnu projektno- tehničku dokumentaciju, sukladno odredbama Dokumentacije o nabavi Projektnog zadatka, u roku od 150 dana od dana potpisa ugovora o javnoj nabavi. Okvirni vremenski plan izvršenja ugovora govori kako se Izrada glavnog projekta mora obaviti u roku od 90 dana od primitka uvjeta javnopravnih tijela, potom slijedi Izrada izvedbenog projekta u roku od 60 dana od primitka potvrde glavnog projekta.

Naručitelj, Inovativni Zadar, navodi kako za realizaciju investicije ima na raspolaganju oko 29,4 milijuna kuna. Važno je istaknuti da većina sredstava predviđenih za realizaciju ne dolazi iz gradskog proračuna, nego iz 35 milijuna eura iz EU fondova odobrenih gradu Zadru za ITU mehanizme.

- S obzirom na to da je postojeći inkubator od svoje izgradnje 2007. godine konstantno popunjen, te se bilježi stalni porast zanimanja za ovakvom vrstom infrastrukture, javila se potreba za izgradnjom još jednog inkubatora, kazao je direktor Inovativnog Zadra Alan Kociper za Zadarski list kada je prije godinu dana najavljivao izgradnju nove zgrade.

Inače, poduzetnički inkubator nudi usluge poslovne podrške za uspješan početak, rast i razvoj tvrtki od same poduzetničke ideje do globalnog rasta tvrtke. U poduzetničkom inkubatoru razvija se pristup poduzetništvu utemeljen na znanju i inovacijama. Glavne grupe aktivnosti u poduzetničkom inkubatoru su aktivnosti koje vode jačanju poduzetničke kulture i poticanju inovacija pružanje usluga podrške za pokretanje inovativnih start-up tvrtki, podrška postojećim tvrtkama u njihovom rastu i razvoju te proboju na globalno tržište, podrška stvaranju i razvoju klastera i drugih oblika udruživanja tvrtki iz područja koje pokriva podupiranje i pomaganje udruživanja MSP-a u klastere, udruge, zadruge…

Pružaju Gradu Zadru niz usluga

Inovativni Zadar raspolaže s 20 km vlastite optičke infrastrukture, dvije sistem sale, nizom servera, WiFi mrežom velike površine pokrivanja, te tzv. redundantnim linkovima na Internet velike brzine. Društvo je od 2016. registrirano kod HAKOM-a za pružanje usluga davanja u najam elektroničke komunikacijske mreže i/ili vodova, i usluge davanja pristupa internetu. Sve nabrojano omogućuje da Gradu Zadru i njegovim trgovačkim društvima i ustanovama pruže niz usluga. Inovativni Zadar pruža i različite usluge kao što su: Internet, povezivanje lokacija, VoIP, ePisarnica.

Rekonstruiraju postojeći poslovni inkubator

Osim izgradnje nove zgrade, provodi se i Projekt InZad inkubator 2.0 koji se odnosi na rekonstrukciju poduzetničkog inkubatora. Predviđeno je uređenje zajedničkih prostora i korisničkih ureda, oplemenjivanje novim sadržajima kao što su: sala za sastanke, pred-inkubacijski prostor, informatička učionica, laboratorij za digitalnu proizvodnju, društveni prostori. Postavit će se foto-naponska elektrana na krov zgrade, a inkubator opremiti suvremenom IT infrastrukturom i opremom, sve sa ciljem pružanja dodatne potpore korisnicima inkubatora, kao i svim ostalim poduzetnicima. Za ovaj projekt od Ministarstva gospodarstva su dobili bespovratnih 6,2 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.5 (2 glasova)