Izrael zainteresiran za kapitalne projekte na području Nina

Slika korisnika valentinam
Konzulica veleposlanstva Izraela posjetila grad Nin
Konzulica Shneor iskazala je velik interes za projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi
Konzulica je ugošćena u ninskoj gradskoj vijećnici

Konzulica izraelskog veleposlanstva gospođa Irit Shneor posjetila je jučer grad Nin. Konzulicu Shneor primili su gradonačelnik Emil Ćurko i dogradonačelnica Dalija Pavlović Peroš, a prijamu su nazočili i predstavnici susjednih jedinica lokalnih samouprava, Luka Perinić, načelnik Općine Vrsi, zamjenica načelnika Općine Privlaka Nina Škibola te direktor tvrtke "Vodovod Vir" Hrvoje Bašić.

Konzulica Shneor iskazala je velik interes za projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi kojim će se izgraditi mreža odvodnje i obnoviti vodovodna mreža u gradu Ninu i općinama Privlaka, Vir i Vrsi ukupne vrijednosti 397,2 milijuna kuna, a koji će se sufinancirati s 224,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije te mogućnost ulaska izraelskih tvrtki u navedeni projekt, a koje imaju znatna iskustva u poslovima izgradnje sustava odvodnje diljem svijeta.

Konzulicu Shneor gradonačelnik Ćurko upoznao je i s ostalim kapitalnim projektima Grada Nina, čija realizacija i traženje investitora tek slijede. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno