Zbog podzemnih voda zastali radovi na podvožnjaku

Slika korisnika valentinam
ROK DO RUJNA
Nastao je problem zbog vode koje se skuplja u rovu u kojemu se kopa pa bageri ne mogu normalno kopati. Sada su iskopali do dubine od sedam metara i kada bager podigne korpu ona je još uvijek u razini ceste, a treba kopati dublje, kaže načelnik Zemunika
Velimir BRKIĆ
Cesta prema Zemuniku zatvorena je duže od sedam godina, a hoće li i rujanski rok biti prekoračen?

 Dovršenje jednog od kapitalnih projekata Zadarske županije, podvožnjaka u Zemuniku, svečano je najavljeno za rujan ove godine. Međutim, najnoviji razvoj situacije mogao bi usporiti njegov dovršetak jer podzemne vode otežavaju nastavak radova.

Načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić kaže kako je zadovoljan dosadašnjim tijekom radova, ali je ovih dana došlo do zastoja koji još nije riješen:

- Problem je nastao zbog vode koja se skuplja u rovu u kojemu se kopa pa jaružala ne mogu normalno kopati. Sada su iskopali do dubine od sedam metara i kada jaružalo podigne 'korpu' ona je još na razini ceste, a treba kopati dublje. Radi se na ispumpavanju vode, ali se s radovima ne može nastaviti dok projektant ne riješi problem vode u iskopu. Trebat će za to malo vremena - kaže načelnik Šarić, dodajući kako ovakvih problema ne bi trebalo biti kada dođe ljeto.

- I pista Zračne luke pliva jer su podvodni kanali začepljeni i ne propuštaju vodu pa je na Zračnoj luci praktički jedno malo jezero. Vidjet ćemo kako će se radovi na izgradnji podvožnjaka dalje odvijati, ali nadam se da će problem vode što prije biti riješen - ističe Šarić.

Ugovorom o gradnji podvožnjaka dogovorena je njegova dubina od četiri i pol metra, međutim, zbog dodatnih slojeva jaružala moraju kopati znatno dublje. Ugovor je s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te investitora Hrvatskih cesta i izvođača, tvrtke Colas iz Varaždina, potpisan prije točno godinu dana i u Zemuniku vjeruju kako će podvožnjak biti gotov u najavljenom roku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno