Addiko banka mora isplatiti potrošaču 100 tisuća kuna kamata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nakon konverzije nova presuda Općinskog suda u Zadru
Addiko (bivša Hypo) banka mora platiti 100 tisuća kuna preplaćenih i zateznih kamata potrošaču te još 14 tisuća kuna sudskih troškova. Presudu je donio izvrsni sudac Tomislav Bagol, stoji u priopćenju udruge Franak
Još se čeka odluka Vrhovnog suda u vezi slučaja franak

Zadarski Općinski sud donio je 31. siječnja  još jednu presudu u korist potrošača nakon konverzije  kredita u švicarskim francima  (CHF) na temelju koje Hypo/Addiko banka mora platiti 100 tisuća kuna  preplaćenih i zateznih kamata potrošaču te još 14 tisuća kuna sudskih  troškova. Zastupnik tužitelja bio je poznati zadarski odvjetnik Božo Vrkić, a presudu je donio izvrsni sudac Tomislav Bagol, stoji u priopćenju  udruge Franak.

Sud je odlučio da zaključenjem i potpisivanjem Aneksa nisu sanirani  razlozi koji su bili razlog ništetnosti konkretne ugovorne odredbe, utvrdio je da prema odredbi članka 326. stavka 1. Zakona o obveznim odnosima ništetan ugovor, ili njegov dio, ne postaje valjan nakon što uzrok  ništetnosti naknadno nestane,  odlučio je da se aneksom ugovora o kreditu uredilo pitanje određivanja kamatne stope isključivo nakon njegova  sklapanja, ali se time nije riješilo pitanje preplaćenih kamata u CHF kreditima u prethodno utuženom periodu, a do koje preplate je došlo zbog  nepoštena postupanja banaka.

Koliko ćemo još dugo čekati i konačnu potvrdu naših prava nakon  konverzije na Vrhovnome sudu RH? Potrošači su već vrlo nervozni i nestrpljivi u iščekivanju odluke Vrhovnoga suda RH.

Potrošači su čekali dulje od šest godina na pravomoćnu presudu Visokoga trgovačkog suda, a u sedmoj godini kolektivnoga slučaja franak još  uvijek nemaju pravnu sigurnost za svoje tužbe.

Pozivamo Vrhovni sud RH da konačno odluči o pravima potrošača na  obeštećenje nakon konverzije CHF kredita!, zaključuje se u priopćenju  udruge Franak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno