Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Drugi put produljen rok natječaja

05.02.2019. 08:42
Drugi put  produljen rok  natječaja


Nakon što je rok natječaja za dovršetak Mocira produljen do  24. siječnja, u Gradu Zadru saznajemo kako je došlo do još jednog produljenja roka.
Zbog potencijalnih ponuđača koji su tražili dodatna objašnjenja pojedinih stavki donesena je odluka da se rok produlji za 15 dana. Računa se  kako će se izvođači na ovaj način bolje pripremiti te će i Upravni odjel za  prostorno uređenje i graditeljstvo dobiti kvalitetne ponude među kojima  će moći izabrati najboljeg izvođača.
Zamjenik pročelnika, Matko Segarić, već je istaknuo kako žele da ovaj  postupak bude što transparentniji kako bi bio izabran i najbolji ponuđač. Ostaje vidjeti kojoj će tvrtki biti povjeren dovršetak Mocira te  hoće li u međuvremenu porasti i cijena radova zasad procijenjenih na 17  milijuna kuna koji su osigurani u gradskom proračunu za ovu godinu.
Radove su i dosad sufinancirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja te  Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike koji su tako  izdvojili sredstva i za ovu konačnu fazu dovršetka Centra.
Grad Zadar je početak radova planirao za veljaču, no već dva produljenja roka zacijelo će dovesti i do odgode početka radova. Treba vidjeti i  hoće li u međuvremenu biti žalbi na odabir izvođača radova, no po svemu sudeći Centar bi trebao biti gotov do kraja ove godine budući da je  rok izvođenja radova devet mjeseci.
Kao što je poznato, do odgode dovršetka radova došlo je zbog novih  standarda u skrbi o osobama s mentalnim poteškoćama, nakon čega je  nadležno ministarstvo od Grada Zadra zatražilo izmjenu projekta. Zgrada se morala prilagoditi novim propisima kako bi djeca vrtića "Latica",  Osnovne škole Voštarnica te članovi Udruga za osobe s intelektulanim  teškoćama "Svjetlo" imale najbolju skrb.
Zbog toga je i Grad Zadar u međuvremenu odlučio uvećati svoj udio  financiranja s početnih 19 posto sredstava na čak 50 posto. Naime, ugovorom o izgradnji Centra predviđen je sljedeći omjer financiranja: Ministarstvo socijalne politike financira radove s 50 posto, Ministarstvo  obrazovanja s 31 posto i Grad Zadar s 19 posto. Kako se situacija s dovršetkom Centra toliko zakomplicirala da zgrada već godinama propada,  u Gradu su odučili ponuditi daleko veća sredstva od dogovorenih.