Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

PRESRETAČ “UHVATIO” VOZILO HITNE BEZ TEHNIČKOG Orlović: Ljudski život je vrijedniji od tehničkog i bilo kakve kazne

05.02.2019. 18:56
PRESRETAČ “UHVATIO” VOZILO HITNE BEZ TEHNIČKOG Orlović:  Ljudski život  je vrijedniji od  tehničkog i bilo kakve  kazne


Policijski presretač je u Sukošanu zaustavio vozilo Hitne  medicinske pomoći prošlog vikenda, točnije u nedjelju. Kako saznajemo iz PU zadarske, razlog zaustavljanja bio je istek valjanosti prometne  dozvole i osiguranja vozila. PU zadarska nam je potvrdila kako su u nedjelju, 3. veljače oko 14.45 sati u Sukošanu, u Ulici Dr. Franje Tuđmana, policijski službenici  službenim vozilom zaustavili vozilo marke Citroen zadarskih registracijskih oznaka.
– Utvrđeno je kako je ovom vozilu  istekla važnost prometne dozvole, te da nije osigurano. Protiv vozača je podneseno izvješće o izvršenom  prekršaju iz članka 238. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, dok je protiv odgovorne i pravne osobe podneseno izvješće o počinjenim prekršajima (čl.238 i čl. 250) iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, te  iz Zakona o obveznom osiguranju, navode u PU zadarskoj.
Dr. Predrag Orlović, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske  županije, u razgovoru je bio vidno ogorčen jer je bila riječ o prijavi njihova zavoda.
– To je cirkus što se radi od Zavoda za hitnu medicinu. Netko nas je  prijavio zbog isteka valjanosti tehničkog pregleda i to u trenutku hitne  intervencije, kao da smo najveći kriminalci! Ne znam kako bih to komentirao jer sam šokiran do kuda seže ljudska zloba, kazao je uznemireno Orlović objasnivši kako se u hitnoći dogodila pogrešna zamjena vozila.
– Djelatnici sanitetskog prijevoza uzeli su krivo vozilo koje je bilo parkirano na parkingu i to samo zato što su žurili s jedne na drugu reanimaciju i nisu stigli zamijeniti vozilo. U tom trenutku naletjela je policija i  zaustavila ih. Jesu li, po vama, pogriješili? Što su trebali? Reći kako nemamo tehnički, stati i pustiti čovjeka da umre? Pa naravno da nisu trebali! I sljedeći put bi isto napravili jer je to naš posao – spašavanje ljudskih  života, istaknuo je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu.
– Ljudi su samo radili svoj posao i umjesto da se premjeste u drugo vozilo, oni su odabrali direktno otići na drugu intervenciju kako ne bi gubili  dragocjeno vrijeme, nastavio je Orlović braneći djelatnike saniteta.
– Ako ćemo zbog toga morati platiti kaznu, ja ću iz svojeg džepa to  učiniti jer smatram da je ljudski život vrjedniji od bilo kakve kazne, kazao  je Orlović dodavši kako je vozilo šlep službom vraćeno u Zadar, a po djelatnike je stiglo zamjensko vozilo.
– Mi smo morali pokriti teren koji je bio hitna reanimacija, zaključio je  prvi čovjek Zavoda dodajući kako su to učinili te da je to najvažnije.