Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Priskočili u pomoć obitelji mjesec dana zarobljenoj u snijegu

05.02.2019. 08:20
Priskočili u  pomoć obitelji  mjesec dana  zarobljenoj u  snijegu


Kao što to godinama već u zimskim mjesecima čine, policajci iz Postaje granične policije Donji Srb, i ove su godine priskočili u  pomoć stanovnicima tog kraja, koji su ostali zameteni u snijegu.
Kroz nanose snijega policajci su se u petak terenskim vozilom probili  do jedne obitelji u mjestu Kom na području Gračaca, koji su mjesec dana bili zarobljeni u snijegu.
Kako su izvijestili iz Policijske uprave zadarske, policajcima su u probijanju višemetarskih nanosa snijega pomogli djelatnici iz Komunalnog  redarstva Općine Gračac.
– Policijski službenici Postaje granične policije uspjeli su doći do  tročlane obitelji Tojaga, koji su mjesec dana bili odsječeni od ostatka svijeta. Iako je obitelj bila pripremljena za zimu, dobro su im došle namirnice, a posebice lijekovi kojih im je ponestajalo. Svesrdno su zahvalili policajcima na njihovoj brizi, a u razgovoru s policajcima, ne skidajući osmijehe s lica, kazali su kako su se obradovali posjetu dobrih ljudi, ali i što  su napokon, nakon višednevne bjeline, ugledali malo plave boje, izvjestila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.
Policajci iz Postaje granične policije osim svojih redovitih zadaća  čuvanja državne granice, nadzora prometa i drugih poslova, ujedno i  skrbe o interesima starijih i osamljenih stanovnika udaljenih zaseoka u  ličkom dijelu Zadarske županije. 
Koncem veljače prošle godine policijske palice zamijenili su lopatama  te probili put do kuće 71-godišnje bake koja živi sama, a koja je uz to bila  i lošeg zdravstvenog stanja. Na njihovu intervenciju uz pomoć nadcestarije Gračac, bio je angažiran radni stroj koji je očistio prilaz kući kako bi  do bake moglo doći i medicinsko osoblje. Dan kasnije u zaseoku Gola  Brinja kod Brotnja obišli su 84-godišnju staricu, inače jedinu stanovnicu  tog zaseoka. Kako se policajcima požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, oni su joj i donijeli namirnice te joj osigurali i drva za ogrijev.