Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dr. Orlović nastavlja raditi kao voditelj Medicinske službe

06.02.2020. 13:00


Nakon što je dr. Predrag Orlović, donedavni ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, dao neopozivu ostavku na to mjesto, doznajemo kako ipak ostaje raditi u Zavodu i to na radnom mjestu voditelja Medicinske službe.
Ovo je potvrdio i v.d. ravnatelja Zavoda Ivica Erlić pojasnivši kako je radni status Predraga Orlovića reguliran Ugovorom o radu, te je temeljem istog tog ugovora raspoređen s radnog mjesta ravnatelja na upražnjeno radno mjesto za koje ispunjava uvjete stručne spreme i radnog iskustva.
– Na funkciju voditelja Medicinske službe se raspoređuje doktor medicine, koji pored poslova voditelja obavlja i poslove doktora medicine kojih Zavod uvijek treba, pojasnio je u pisanom odgovoru Erlić, a kojega su nam proslijedili iz Županije.
O ovome se očitovao i Bernard Maruna, pročelnik za zdravstvo u Zadarskoj županiji, pod čijom su ingerencijom sve zdravstvene ustanove.
– Ono što svakako želimo naglasiti jest da je Zavod za hitnu medicinu dužan postupati sukladno Zakonu o radu, Statutu, te drugim općim aktima koje primjenjuje, kratko su odgovorili iz Zadarske županije. Dodali su kako su zatražili očitovanja od predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Vladimira Kovačevića i v. d. ravnatelja Ivice Erlića.
Inače, bivši ravnatelj Orlović navodno je i dok je bio ravnatelj obnašao funkciju voditelja Medicinske službe, te je po prestanku obnašanja funkcije ravnatelja počeo raditi na ovom radnom mjestu. Ovo je potvrdio i predsjednik Upravnog vijeća Vladimir Kovačević, rekavši kako je na njegov upit tko pokriva radno mjesto voditelja Medicinske službe, tadašnji ravnatelj Orlović rekao kako on pokriva to radno mjesto.
Inače, da podsjetimo, Orlović je, na mjesto ravnatelja imenovan prije nešto manje od pet godina kao kadar MODES-a, a drugi mandat povjeren mu je u travnju 2019. godine. U lipnju iste godine Zavodu je pripojen Sanitet koji je do tada bio pod okriljem Doma zdravlja, a samo spajanje proteklo je prilično burno. Naime, u Sanitetu su već ranije imali mnogo neriješenih problema, od kadrovskih, do onih neophodnih za rad – dotrajale opreme, uniformi i zastarjelog voznog parka. Loše stanje s voznim parkom rješeno je prije dva mjeseca kada su toj ustanovi isporučena zadnja četiri od naručenih 11 novih kombija. Međutim, isporuka kombija je kasnila, a naplata više od 264 tisuća kuna penala će se, nakon što je propao pokušaj dogovora s njihovim dobavljačem, provesti sudskim puutem.
Natječaj za novog ravnatelja Zavoda bi, pak, trebao biti raspisan 20. veljače.