Prejudicira se rezultat istrage oko pada helikoptera

Slika korisnika martinazd
Ministarstvo obrane odgovorilo na medijske napise o razlozima tragedije
Ovakvim napisima kompromitira se dostojanstvo i profesionalni dignitet tragično preminulih pilota, navode u MORH-u
DARKO JELINEK
Helikopter Bell OH-58D Kiowa Warrior je tijekom obavljanja zadatka pao u more u Zlarinskom kanalu

Ministarstvo obrane u srijedu se oglasilo priopćenjem u vezi teksta novinara Krešimira Žabeca »U brišućem letu dijelom helikoptera okrznuli more« u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista, od 5. veljače u kojem su, kako navode, iznesene neprovjerene i iskonstruirane teze kojima se javnost dovodi u zabludu te se prejudicira rezultat istrage i kompromitira se dostojanstvo i profesionalni dignitet tragično preminulih pilota.
Naime, neprovjerenim navodima istaknutim u naslovu navedenog članka »U brišućem letu dijelom helikoptera okrznuli more« te u nadnaslovu na sljedećoj stranici »Ljudska pogreška najvjerojatnije uzrok nesreće u kojoj su život izgubila dvojica pilota« prejudicira se rezultat istrage i kompromitiraju se tragično preminuli piloti.
Također, u tekstu je istaknut neprovjeren i tendenciozan navod: »Iz nekog je razloga posada helikoptera izvodeći brišući let spustila helikopter prenisko do mora, a letjelica je jednim svojim dijelom zahvatila morsku površinu, što je bilo kobno za posadu«, čime je izravno iskonstruiran tijek događaja te zaključci istrage koji nisu utemeljeni na činjenicama.
Plasiranje ovakvih neprovjerenih teza i zaključaka o mogućim uzrocima pada helikoptera nije profesionalno niti moralno i to tragično preminuli piloti nisu zaslužili.
Ističemo kako je službena istraga koju provodi Povjerenstvo za istragu pada vojnog zrakoplova OH-58D registracijske oznake 327 još uvijek u tijeku, utvrđuju se činjenice i okolnosti ove tragične nesreće, a po završetku istrage Ministarstvo obrane će o rezultatima izvijestiti javnost, zaključuje se u priopćenju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)