Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mršić: “Škabrnja može puno bolje”

05.02.2021. 18:07


Stanko Mršić novi je trener nogometaša Škabrnje ‘91. Iako vijest još nije potvrđena Mršić kaže da bi »to bilo to«. Nakon što je momčad u sezonu poveo Marijan Lamešić, a naslijedio ga Leo Plecić, na Vlačinama su posegnuli za rekorderom po broju utakmica u Prvoj HNL. Ukupno je na klupi domaćih prvoligaša Mršić bio 461 utakmicu.
– Godinu dana sam bez posla i već sam dosadio mojima doma, a i zaželio sam se nogometa – kaže Mršić koji ne skriva da nije previše upoznat sa situacijom u Škabrnji.
– Sve se dogodilo u kratko vrijeme. Pozvali su me prije dva dana na razgovor i načelo smo se dogovorili. Iznenadilo me da su zadnji na tablici jer Škabrnja je uvijek bila nogometna sredina iz koje su dolazili i prvoligaških igrači. Zna se koliki su trag u novije vrijeme u Zadru ostavili Zvone Jurić i Josip Bilaver.


Triput u NK Zadru
Mršić ističe da to što je završio u četvrtom ligaškom rangu neće utjecati na motiv za rad.
– Svaki klub zaslužuje poštovanje i respekt. Uostalom, ja sam nogomet počeo igrati u Mračaju iz Runovića pa sam iz tog kluba otišao u Split i Hajduk. I kada sam postao trener išao sam tamo gdje su me zvali, ne razmišljajući previše je to prva, druga, treća ili kao sada četvrta liga. Najvažnije je svoj posao raditi najbolje što možete.
U tri navrata Mršić je bio na klupi NK Zadra.
– Prvi put sam došao 1995. i uveo klub u Prvu ligu. Vratio sam se 2001. i ostali smo u ligi, iako su ispala četiri kluba. Onda smo 2003. ušli u Ligu za prvaka. S Osijekom sam igrao 3. kola Kupa UEFA, a s Cibalijom 2010. bio treći, s time da smo se s Dinamom i Hajdukom borili za titulu prvaka. Hajduk je imao samo bod više od nas, a Dinamova je prednost na kraju bila pet bodova.
Ipak, kaže da se polagano sprema za – mirovinu.
– Trener sam od 1990. kada sam počeo voditi pionire Cibalije. U toj su generaciji bili Ivan Bošnjak, Mario Lučić, Boris Leutar… Tako je krenulo. Kasnije su se otvarali neki drugi putovi. Ako izuzmemo ono da uvijek može bolje mislim da iza moga rada stoje rezultati.


Teška misija
Škabrnju, koja je 2017. bila prvak Prve ŽBL i igrala kvalifikacije za Treću ligu, čeka teška misija s ciljem izbjegavanje posljednjeg mjesta i ispadanja u najniži rang. Jesenas su osvojena samo tri boda, a najbliži konkurent Velebit ima deset bodova. Dva boda više od Benkovčana sakupili su Arbanasi, Zemunik i Zlatna luka.
– Situacija nije idealna, ali ni bezizlazna. Momčad će se morati pojačati, po mogućnosti s iskusnijim igračima. Idealno je da su u sastavu samo mladi domaći igrači, ali oni trebaju oslonac starijih. Bez obzira na samo jednu pobjedu iz prvog dijela, momčad nije igrala toliko loše i to je nešto na čemu gradimo optimizam.
Mršić dolazak u Škabrnju gleda i iz šire perspektive.
– Škabrnja dosta ulaže u sportske terene, ima odlično igralište i velike mogućnosti razvoja. U te se planove može uklopiti i nogometni klub koji bi bio na višoj razini od one gdje se sada nalazi. Nadam se da im mogu pomoći u svemu tome – zaključio je Mršić koji je zadnji angažman imao u biogradskom Primorcu kojeg je napustio u ožujku prošle godine, neposredno pred početak korona krize. U Prvoj HNL vodio je čak osam klubova. Bili su to: Zadar, Cibalia, Varteks, Osijek, Šibenik, Međimurje, Split, Pula (danas Istra 1961), s kojom je igrao kvalifikacije za Prvu HNL (izgubio od Zadra)…